€ 33,37

STREAMS!@.Gent - Genk live op tv 12 Dec 2021

Venster Acties en details

€ 33,37

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Belgium

Belgium

10210 Belgium

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
STREAMS!@.Gent - Genk live op tv 12 Dec 2021

Over dit evenement

STREAMS!@.Gent - Genk live op tv 12 Dec 2021

📲LIVE🔴➡️Gent - Genk Live

📲LIVE🔴➡️Gent - Genk Live

📲LIVE🔴➡️Gent - Genk Live

KAA Gent - Racing Genk was de laatste jaren een topper. Maar de

Alkmaarse club, die een stroef seizoen doormaakt, is nu slechts de nummer 8. ,,We staan maar op drie punten van de top 4’’, relativeert technisch directeur Max Huiberts.

Max Huiberts (51): ,,Voor ons in elk geval wel. KAA Gent, PSV en Feyenoord winnen hun wedstrijden vrij eenvoudig en wij hebben al veel laten liggen. We spelen dit weekend niet om de bovenste plaatsen. We hebben de laatste jaren diverse topwedstrijden gewonnen en we weten dat we dat in de toekomst ook weer voor elkaar gaan krijgen.’’

Bij Racing Genk praten ze al een aantal jaar niet meer over een traditionele top-3, maar over een top-4. De ambitie is groot in Alkmaar en dus moet de huidige achtste plaats in de eredivisie en de ruime achterstand op KAA Gent, Feyenoord en PSV pijn doen. Toch?

"Natuurlijk kan je niet tevreden zijn als je kijkt naar de resultaten", zegt technisch directeur Max Huiberts. "Met name in het begin hebben we toch een aantal wedstrijden onnodig laten liggen. Als je puur kijkt naar het spel denk ik wel dat we in de meeste wedstrijden de bovenliggende partij waren."

Leegloop Huiberts moest als eindverantwoordelijke voor de selectie aan de bak deze zomer. Met Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Marco Bizot en Jonas Svensson vertrok het geraamte van de ploeg die ruim een jaar geleden nog in een nek-aan-nekrace met KAA Gent streden om de titel, totdat de competitie door corona abrupt werd afgebroken.

Hoe anders is de situatie vandaag als de twee clubs elkaar treffen in de Johan Cruijff Arena. Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar het verschil is dertien punten in het voordeel van KAA Gent.

"Het komt niet vaak voor dat je vijf basisspelers vertrekken en moet vervangen", zegt Huiberts. "We hebben dat opgevangen met vier aankopen en een speler (Bruno Martins Indi red.) die al bij ons was. We weten allemaal dat iedere speler die nieuw is een bepaalde tijd nodig zal hebben."

Traditiegetrouw zijn voor KAA Gent de clashes met PSV en Feyenoord dé wedstrijden van het seizoen. De tegenstander van zondagmiddag klopte de afgelopen jaren echter ook steeds vaker aan de poort: Racing Genk. De wedstrijden tegen de provinciegenoot in het westen zijn steeds crucialer geworden en bij vlagen net zo belangrijk als de duels met de traditionele rivalen.

Toegegeven, de Alkmaarders spelen deze jaargang niet echt een rol van betekenis in de Eredivisie. De club bleef lang in het rechterrijtje hangen en heeft zich onderhand in de top 8 gemeld. De achterstand op koploper KAA Gent is met dertien punten echter aan de forse kant. Toch brengen de onderlinge duels altijd een bepaalde energie los bij betrokkenen.

Zondagmiddag staat in de Johan Cruijff ArenA het honderdste duel tussen KAA Gent en Racing Genk op het programma. De kale cijfers spreken ruimschoots in het voordeel van de Amsterdammers: 62 zeges, 20 remises en 17 nederlagen over alle ontmoetingen. Lang was de bescheiden topper van nu ook een duel dat eigenlijk niet heel erg speciaal was voor KAA Gent. Pas toen Racing Genk zich in 2005 definitief bij de top van Nederland meldde, kregen de onderlinge ontmoetingen enige betekenis.

KAA Gent kreeg er weer een geduchte concurrent bij, zo kun je stellen. Hoewel Racing Genk enkel in 2009 landskampioen werd en daarna zelden écht meedong om de titel, waren de onderlinge potjes vaak beladen. Tussen 2004 en 2021 troffen beide ploegen elkaar maar liefst 43 keer in officiële wedstrijden en KAA Gent won ‘slechts’ 22 keer. Racing Genk won twaalf keer en negen keer kende de confrontatie geen winnaar. Een aantal van deze wedstrijden waren behoorlijk memorabel. Een klein boeketje.

Het seizoen 2006/07 staat in de boeken als één van de meest bijzondere seizoenen ooit in het Nederlandse voetbal. Op de laatste speeldag konden zowel KAA Gent, Racing Genk en PSV kampioen worden. Racing Genk had de beste uitgangspositie, maar speelde gelijk tegen Excelsior. KAA Gent won met 0-2 van Willem II, maar PSV was met 5-1 te sterk voor Vitesse en dat was net genoeg om de titel naar Eindhoven te halen. Met net zo veel punten als KAA Gent, maar één doelpunt meer werd PSV landskampioen.

Een week later konden Racing Genk en KAA Gent nog iets van het verloren seizoen maken, aangezien beide ploegen in de bekerfinale stonden. Het duel had werkelijk alles. Racing Genk dat via Moussa Dembelé al na drie minuten op voorsprong kwam, Klaas-Jan Huntelaar die vlak na rust gelijkmaakte, Gabri die rood kreeg nadat hij Demy de Zeeuw een klap verkocht en als klap op vuurpijl nog Racing Genk’er Shota Arveladze die in de verlenging keihard op de lat kopte. Die verlenging leverde geen winnaar op, waarna strafschoppen de bekerwinnaar moesten bepalen. KAA Gent schoot acht keer raak, terwijl Racing Genk-jongeling Ryan Donk miste vanaf elf meter. Uiteindelijk was het oude rot Edgar Davids die de beslissende pingel raak schoot.

Ook het seizoen 2011/12 was een spannend voetbaljaargang, met zes ploegen die het tot diep in het voorjaar elkaar lastig maakten om het landskampioenschap. Ook in het bekertoernooi was het spannend, men keek dan ook uit naar de confrontatie tussen KAA Gent en Racing Genk in de achtste finale.

KAA Gent kwam binnen tien minuten al op voorsprong via Gregory van der Wiel, maar in de 37e minuut gebeurde iets werkelijk ondenkbaars. Een supporter rende het veld op en viel Racing Genk-goalie Esteban aan. De doelman verweerde zich en trapte de supporter, waarna hij rood kreeg. Reden genoeg voor trainer Gertjan Verbeek om zijn spelers van het veld te halen en niet meer terug te laten komen.

KAA Gent – Racing Genk werd gestaakt en werd op 19 januari ingehaald. In eerste instantie zonder publiek, maar later werd besloten om duizenden kinderen toe te laten tot de toenmalige Amsterdam ArenA. Onder het toeziend oog van die kinderen verloor KAA Gent uiteindelijk met 2-3 en ging Racing Genk door.

27 juli 2013: Johan Cruijff Schaal 2013 Racing Genk – KAA Gent (2-3) Als regerend landskampioen ontmoette KAA Gent bekerwinnaar Racing Genk voor de Nederlandse supercup. KAA Gent was op zoek naar eerherstel, want er heerste een heuse vloek op de Johan Cruijff Schaal. De Amsterdammers deden namelijk ook mee aan de drie voorgaande edities, maar verloor telkens maar weer. Tegen Racing Genk moest met de slechte reeks afgerekend worden.

Dat lukte. Hoewel Racing Genk na 67 minuten spelen nog met 2-0 voor stond, sloeg KAA Gent genadeloos hard terug in het laatste deel van de wedstrijd. Via een eigen goal van Jeffrey Gouweleeuw en Kolbeinn Sigthorsson kwam de ploeg van toenmalig coach Frank de Boer op gelijke hoogte. Een verlenging moest bepalen wie er met de schaal vandoor ging.

Na 103 minuten spelen was het raak in het voor KAA Gent gunstige doel. Christian Eriksen gaf de bal lang voor, waarna de inkomende Siem de Jong in de buurt van de tweede paal Esteban kon passeren middels een kopgoal. Het goudhaantje, die in die tijd bekendstond om zijn vele belangrijke goals, zorgde zodoende voor de winnende en KAA Gent won voor het eerst sinds 2007 weer eens de Johan Cruijff Schaal.

Een naar wat later bleek cruciale wedstrijd in het seizoen 2019/20. KAA Gent en Racing Genk streden om de landstitel en in de eerste seizoenshelft won Racing Genk al van de Amsterdammers. De ploeg van trainer Erik ten Hag was dus gewaarschuwd toen men op 1 maart 2020 in de eigen Johan Cruijff ArenA de rivaal ontving.

KAA Gent speelde niet eens zo slecht, maar was totaal niet effectief. Twintig keer werd er geschoten, maar geen bal belandde in het doel. Racing Genk was op de counter daarentegen dodelijk. Via Myron Boadu en Oussama Idrissi kwam de ploeg op 0-2 en dat bleek ook de eindstand.

Enkele weken na de wedstrijd kwam de coronacrisis los en werd de competitie stilgelegd. Op dat moment waren er 25 wedstrijden gespeeld en stonden KAA Gent en Racing Genk met hetzelfde aantal bovenaan. Gezien KAA Gent’ doelsaldo iets beter was, kregen de Amsterdammers het directe Champions League-ticket voor het seizoen daarna toegewezen. Tot woede van de Alkmaarders.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Belgium

Belgium

10210 Belgium

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator streaming free

Organisator van STREAMS!@.Gent - Genk live op tv 12 Dec 2021

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen