€ 15

StudentenNacht van de Filosofie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nest

20-B De Constant Rebecqueplein

2518 RA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

'Ik stuntel dus ik ben', is het thema van de Maand van de Filosofie 2019.

Er zijn vormen van stuntelen die alleen jongeren en studenten herkennen; in de liefde, bij het vinden van een kamer, het vinden van de juiste studie, vinden van een balans tussen slapen, werken en studeren, geldzaken (of het gebrek eraan) etc.

Tijdens deze Studentennacht op donderdagavond 11 april dagen we je als student uit om je eigen gestuntel onder ogen te zien én te aanvaarden via lezingen en workshops filosofische vaardigheden.
Verwonder, denk, discussieer én lach mee om de stuntelende mens die je bent en daag je zelf uit om na te denken over de morele dilemma’s van de toekomst.

Filosoof Simon Gusman laat in zijn lezing zien dat ons leven helemaal niet de structuur heeft van een spannend verhaal en dat dat maar goed is ook. De mens is verslaafd aan avonturen, maar we zien niet dat we de verhaalstructuur achteraf op ons leven leggen. Het échte leven heeft geen plot. Hoe is een avontuurloos leven mogelijk in een wereld die doorspekt is van avonturenverhalen?

Filosoof Hans Schnitzler schreef ‘Een kleine filosofie van de digitale onthouding’. Wat gebeurt er als je offline gaat in een wereld die altijd online is? Als je je telefoon opzijlegt, wat komt er dan voor in de plaats? Heb je nog vrienden? Besta je überhaupt nog? Filosoof Hans Schnitzler ging in gesprek met millennials die een digitale detox hebben ondergaan. Hun ervaringen schetsen een even herkenbaar als onthutsend beeld van de worstelingen van de smartphone-mens. We zijn voortdurend bereikbaar en verbonden, maar welke prijs betalen we daar eigenlijk voor?

Naast deze twee lezingen zijn er workshops filosofische vaardigheden die dieper ingaan op de lezingen en waarin je je eigen gedrag en houding onderzoekt, je kan ook deelnemen aan een workshop filosofische cartoons tekenen of meedoen aan een moreel beraad rond een ethische kwestie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nest

20-B De Constant Rebecqueplein

2518 RA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen