Studiedag: Goed gereedschap is het halve werk

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Bedankt voor uw aanmelding!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam

1105 De Boelelaan

1081 HV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Bedankt voor uw aanmelding!
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Graag nodigt het Herman Bavinck Center for Reformed and Evangelical Theology (HBCRET) u uit voor de studiedag ‘Goed gereedschap is het halve werk. Over de urgentie van theologie in pastoraat en zielzorg’.

Inhoud studiedag

Geestelijke verzorging, pastorale gespreksvoering, coaching, zielzorg: het zijn woorden voor begeleiding van mensen bij levensvragen. Over de rol van theologie in die begeleiding gaat het op deze studiedag, die gehouden wordt naar aanleiding van het afgelopen oktober verschenen boek van Kees en Margriet van der Kooi, Goed gereedschap is het halve werk. De urgentie van theologie in pastoraat en zielzorg, Boekencentrum 2017. In dit boek worden verhalen van pastorale ontmoetingen gecombineerd met een inhoudelijke theologische reflectie. Wat is de sturende rol van theologie, van eigen overtuiging? Wat betekent professionaliteit in geestelijke verzorging en wat is de rol van theologie en religieuze tradities? Waar en door wie worden de competenties en bevoegdheden geborgd? Het zijn vragen die op het veld van geestelijke verzorging/zielzorg al een tijd lang in discussie zijn en waarover de meningen verdeeld zijn. Deze studiedag is ervoor bedoeld om verschillende stemmen op dit veld met elkaar in gesprek te brengen en zo de gedachtenvorming te stimuleren.

Doelgroep

Professionele werkers en studenten in pastoraat/geestelijke verzorging/coaching/zielzorg.

Aan deze studiedag werken mee:

  • Prof. dr. Christa Anbeek, UHD coaching studies aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en bijzonder hoogleraar Remonstrantisme aan de Theologische Faculteit VU.
  • Dr. Wim Smeets, hoofd dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat, Radboud universitair medisch centrum, Nijmegen, supervisor.
  • Claartje Cruijff, pastor Dominicuskerk, coach en theologe van het jaar.
  • Dr. Ronelle Sonnenberg, universitair docent praktische theologie PThU en predikante in Alphen aan den Rijn.
  • Prof. dr. A.H.M. (Fred) van Iersel, hoogleraard religie en ethiek in de context van de krijgsmacht, Tilburg School of Catholic Theology, Tilburg University.
  • Prof. Dr. A.F.M. (André) van de Braak hoogleraar boeddhistische filosofie in dialoog met andere levensbeschouwelijke tradities, Theologische Faculteit VU.
  • Antoine de Haan, geestelijk verzorger St. Antoniusziekenhuis, Nieuwegein.
  • Dr. Mohamed Ajouajou, universitair docent Islam & geestelijke zorg, Theologische Faculteit VU.


Praktische informatie

De studiedag vindt plaats op 10 januari 2018 van 10.00-16.00 uur. De locatie is de PThU zaal op de eerste verdieping van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.

Reguliere deelnemers betalen voor deze studiedag 60 euro (inclusief koffie/thee, lunch en borrel). Studenten, die ingeschreven staan bij een Nederlandse universiteit én niet ouder zijn dan 25 jaar, betalen voor deze studiedag 30 euro (inclusief koffie/thee, lunch en borrel). Na registratie wordt het inschrijvingsbewijs gecontroleerd. Let op: het aantal tickets voor studenten is beperkt. Voor deelnemers aan de PE geldt het tarief van 120 euro (inclusief koffie/thee, lunch, borrel en begeleiding).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het HBCRET via prof. dr. C. van der Kooi (c.vander.kooi@vu.nl); aanmelden kan via deze website.

Datum en tijd

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam

1105 De Boelelaan

1081 HV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen