Gratis

Studiemiddag Voor iedereen een App?!

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fontys Sporthogeschool

3 Theo Koomenlaan

5644 HZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op donderdagmiddag 8 maart 2018 wordt in Eindhoven de afsluitende studiemiddag georganiseerd van het project ‘Voor iedereen een app?!’.

Inschrijven (kostenloos) via de groene knop. U hoeft géén keuze voor de deelsessie aan te geven. Alle informatie over dit evenement via de website.

Achtergrond
De laatste vijf jaar is het gebruik van sport- en gezondheid gerelateerde smartphone applicaties exponentieel gegroeid. Grote groepen beoefenaars van individueel te beoefenen sporten zoals hardlopen, fietsen en wandelen, maken gebruik van diverse sportapps. Voor (potentiële) sporters is het echter moeilijk om een keuze te maken uit de vele duizenden apps die voor handen zijn. Naast de sporters zelf krijgen professionals en organisaties (zoals sportverenigingen en gemeenten) in hun werkveld ook te maken met sportapps.

Kennis voor maatwerk
Professionals als (personal) trainers, coaches, fysiotherapeuten en leefstijlprofessionals kunnen hun cliënten aanmoedigen om een sportapp te gebruiken met als doel goede intenties vol te houden, nieuwe doelen te stellen en ervaringen te delen. Echter ook bij hun ontbreekt de juiste kennis om de geschikte app voor de juiste cliënt te bepalen.

Resultaat
Met het project ‘Voor iedereen een app?!’ hebben we de afgelopen twee jaar hieraan gewerkt. Doel van het project was bepalen welke (populaire) sportapp past bij welk type van gebruiker én professional. Hiervoor werd een dynamische beslistool ontwikkeld voor professionals en individuele sporters die toelaat om op basis van doelstellingen en wensen een keuze te maken uit de enorme diversiteit aan sportapps die op de markt beschikbaar zijn. Op die manier wordt de match tussen gebruiker en app verhoogd en worden de functies en mogelijkheden inzichtelijk te maken. Aan de hand van deze tool kunnen professionals door middel van het beoogde doel, de juiste applicatie filteren.

Studiedag
Tijdens de studiedag wordt dieper ingegaan op de verschillende resultaten van het project en wordt de beslistool gepresenteerd. Daarnaast wordt samen met gebruikers, professionals en technologie-ontwikkelaars vooruit gekeken.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Fontys Sporthogeschool

3 Theo Koomenlaan

5644 HZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen