Gratis

StudyShare; studeren zonder afleiding

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Moeite met concentreren tijdens het studeren; snel afgeleid? Is je mobiel interessanter dan je studieboek? Dan is Studyshare voor jou een oplossing.

StudyShare is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Afleiding krijgt geen kans.

Je studeert met anderen in een aparte ruimte in de bibliotheek volgens een vaste tijdsindeling. Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een bijna verslavend studieritme.

Op maandag t/m woensdag kun je inschrijven voor een studieblok van 14.15 - 17.00 uur. Op donderdag en vrijdag kun je inschrijven voor een studieblok van 10.15 - 13.00 uur.

StudyShare is een initiatief van bibliothecaris Frank Verbeek van bibliotheek Amsterdam (OBA) Hij baseert het concept op de Pomodoro-techniek en op ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Zoals Marli Huijer aangeeft: "We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. StudyShare is een heel belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit."

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen