Gratis

Succesrecepten voor wendbare teams

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Creative Valley

Orteliuslaan 15

3528 BA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Succesrecepten voor wendbare teams

Hoe richt je teams optimaal in om je organisatie wendbaarder te maken?


Wendbaarheid is van belang voor organisaties die snel willen inspelen op een veranderende omgeving. Steeds meer organisaties gaan hierbij intensief aan de slag met hun teaminrichting om wendbaar(der) te worden. Maar echte verandering op dit gebied gaat niet vanzelf. Hoe zorg je ervoor dat het niet een tijdelijke stap is, maar iets dat je kunt verankeren in je processen en mensen? Vanuit proces oogpunt is het misschien wel te behappen, maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers binnen de organisatie klaar zijn voor die stap? Geef je ze allemaal een training als individu, in teamverband of ga je verder dan dat? Kortom; hoe richt je teams optimaal in binnen een wendbare organisatie?


De stap naar een wendbare organisatie met teamontwikkeling
Wat in theorie beschreven is blijkt in de praktijk vaak lastiger in te vullen. Wij ondervinden dat veel organisaties worstelen met dit vraagstuk. Daarom organiseren wij op donderdag 9 november 2017 een bijeenkomst voor betrokken professionals, teamleiders en managers. We ontdekken hoe teams wendbaar kunnen worden en hoe je kunt bepalen welke mate van wendbaarheid past bij jouw organisatie.

Tijdens de avond gaan we ervaren hoe succesrecepten voor wendbare teams tot stand komen. Hiervoor krijgen we eerst een kijkje in de keuken van de compleet Agile ingerichte organisatie Enrise. En daarna duiken we de praktijk in met Logius, de dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


De sprekers

Hermen Heinen

We openen de avond met Enrise, een technisch internetbureau dat hoogwaardige internettoepassingen ontwikkelt voor bedrijven als NOS, Simpel, Ziggo, Elsevier en Mijndomein.nl. Ze opereren al jaren in de top van hun veld. Hermen Heinen, eigenaar van Enrise, vertelt ons over het recept dat ten grondslag ligt aan zijn organisatie en hoe zelfsturing daarin verweven is. Hij gaat verder in op het aspect teamontwikkeling in een wendbare omgeving. Wanneer doe je het goed? We horen welke ontwikkelingen het bedrijf heeft doorgemaakt en wat ervoor nodig is om de volgende stappen te zetten.

Nicole Damen

In het tweede gedeelte van de avond horen we de persoonlijke ervaringen van Nicole Damen. Zij is teamleider stelseldiensten bij Logius, de dienst digitale overheid. Binnen haar afdeling is een agile coachingstraject doorlopen. Welke ontwikkelingen heeft het team doorgemaakt? En waar staan ze nu?

Tot slot geven we naast het kijkje in de keuken van Enrise en Logius ook een voorproefje van een succesrecept. We gaan op een interactieve manier zelf aan de slag met succesrecepten voor wendbare teams. Hoe ontstaat dat ideale recept? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Wat is de meest succesvolle bereidingswijze? En hoe smaakt dat?


Programma
17.00 uur | Ontvangst
17.30 uur | Opening door Mobilee
17.40 uur | Hermen Heinen | Enrise: Zelfsturing als middel voor wendbare teams
18.15 uur | Korte Break
18.30 uur | Nicole Damen | Logius: Agile coachingstraject in de praktijk
19.00 uur | Walking Dinner
19.45 uur | Het ideale recept | Interactief
21.00 uur | Afsluiting & Borrel


Aanmelden
De avond is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de knop bovenaan deze pagina. Ongeveer 2 weken voor de bijeenkomst ontvang je meer informatie.

Ken je teamleiders/managers die bezig zijn met wendbaarheid en teamontwikkeling binnen jouw organisatie en die eventueel geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst? Deel gerust deze uitnodiging of neem contact op met Anne Wever via anne.wever@mobilee.nl.

We kijken ernaar uit je op donderdag 9 november te verwelkomen.

Namens Mobilee,

Anne Wever | Leon Brunenberg | Leander Bloemers | Bert Bakker

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Creative Valley

Orteliuslaan 15

3528 BA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen