Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Villa Rozenhof

Rozenhof 33

3311JT Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kom, wie je ook bent. Het maakt niet uit. Het is geen karavaan van wanhoop. Kom, ook al heb je je belofte duizendmaal verbroken, kom...RUMI

Over dit evenement

SUFI CAFE is...

Een samenzijn van mensen die op zoek zijn naar bezieling en innerlijke rust.

Een samenzijn om met elkaar inspiratie op te doen vanuit de klassieke soefie tradities.

Een samenzijn om te leren van de wijsheden van grote soefie grootmeesters.

Een samenzijn van gebed en meditatie, van dans en muziek voor het hart.

Een samenzijn en genieten van een heerlijk kopje vegetarische soep met broodjes.

Een initiatief van mensen die vanuit hun hart willen bijdragen aan verbinding en compassie.

Gewoon samenzijn.

PROGRAMMA

 • 18:00 uur Inloop met soep en broodjes
 • 19:00 uur Gebed
 • 19:15 uur 'Sufi Tales' geïnspireerd door de soefie Grootmeesters Sh. Nazim Al Haqqani en Sh. Hisham Kabbani van de Naqshbandi Soefie Orde
 • 20:00 uur Klassieke soefie meditatie
 • 20:30 uur Qasida's - muziek en soefie mantra's
 • 21:00 uur Sufi Café: chillen en nagenieten
 • 22:00 uur Einde

MUZIEK

De soefie meditatie wordt op deze avond muzikaal ondersteund op een harmonium en op een daf/djembe. Nadien zal er een schouwspel zijn van muziek, whirling en soefie mantra's!

PERFORMERS

 • Derwish Osman - soefie verhalen en wijsheden
 • Dawud K. - meditatie
 • Rachid Renardo - daf/djembe, zang & recitatie
 • Francesca Lai Fralalai - harp & zang

SOEFISME

Soefie leerlingen zijn bezig met het reinigen en zuiveren van het hart. Wijsheid komt als het hart gezuiverd is. Het maakt voor het Soefisme niet uit welk pad of welke religie je volgt. Als je maar oprecht je pad bewandeld. Het zijn vaak regeltjes die je volgt met verschillende rituelen of gebruiken. Ieder pad leidt uiteindelijk naar dezelfde bestemming. Soefisme is een verfijning op die basis regels. Het zuivert je hart en het polijst de scherpe randjes waardoor je zachter en liefdevoller wordt.

ZIKR

Een van de belangrijke rituelen op het soefi pad is de “zikr”. Tijdens een zikr wordt God herdacht door middel van meditatie, zang, dans en muziek. Bepaalde eigenschappen van God worden uitgesproken, zoals 'Ya Wadud' (De Liefdevolle) tot de soefi’s opgaan in de deze eigenschap van God. Soefi’s geloven en ervaren dat dit ritueel hen zuivert en dan transformeert.

SUFI WHIRLING

Een van de meditatievormen is het ronddraaien om de eigen as (sufi whirling). Door het wervelen wordt een staat van extase en zuiverheid bereikt waarin het hart zich alleen maar van God bewust is. Op deze wijze wordt het hart gevuld met het Goddelijke Licht.

SOEFIE ORDE

In Nederland is de Naqshbandi een van de meest bekende klassieke soefie ordes. ‘Naqsh’ betekent ‘het hart’. De huidige levende Grootmeester van deze wereldwijde soefi orde is Sh. Hisham Kabbani die in Michigan (V.S.) woont. Voor meer informatie over de Naqshbandi soefie orde, zie:

https://sufilive.com/

http://naqshbandi.org/

AANMELDEN & TICKETS

De toegang tot Sufi Café is gratis.U mag geheel vrijblijvend een donatie doen.U dient zich wel vooraf te registreren via deze site.

IMPRESSIE

Wilt u nu al een impressie hebben van de prachtige recitatie van Rachid Renardo en van de sufi whirling op het prachtige harpspel en zang van Francesca? Klik hieronder op de youtube filmpjes.

Datum en tijd

Locatie

Villa Rozenhof

Rozenhof 33

3311JT Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen