€ 5

Sufi Gathering

Venster Acties en details

€ 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Villa Rozenhof

Rozenhof 33

3311 JT Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Kom! Kom, wie je ook bent, kom! RUMI

Over dit evenement

NAQSHBANDHI SUFI GATHERING

De Sufi Gathering is bedoeld voor iedereen die een verdieping wil maken in haar/zijn spirituele reis naar het hart. Met spirituele support van de Grootmeesters wordt de Sufi Gathering geleid door Derwish Osman en muzikaal ondersteund door verschillende personen.

PROGRAMMA

  • 18:00 - 19:00 Ontvangst met Soep, koffie en thee
  • 19:00 - 19:45 Teachings van de soefie grootmeesters
  • 19:45 - 20:30 Klassieke soefie meditatie
  • 20:30 - 22:00 Informeel samenzijn met soep en broodjes

SOEFISME

Soefie leerlingen zijn bezig met het reinigen en zuiveren van het hart. Wijsheid komt als het hart gezuiverd is. Het maakt voor het Soefisme niet uit welk pad of welke religie je volgt. Als je maar oprecht je pad bewandeld. Het zijn vaak regeltjes die je volgt met verschillende rituelen of gebruiken. Ieder pad leidt uiteindelijk naar dezelfde bestemming. Soefisme is een verfijning op die basis regels. Het zuivert je hart en het polijst de scherpe randjes waardoor je zachter en liefdevoller wordt. De drie stadia om het hart te zuiveren zijn: onderwerping aan God, werken aan het reinigen van de slechte eigenschappen, staat van zelfreiniging.

ZIKR

Een van de belangrijke rituelen op het soefi pad is de “zikr”. Tijdens een zikr wordt God herdacht door middel van meditatie, zang, dans en muziek. Bepaalde eigenschappen van God worden uitgesproken, zoals ‘Ya Wadud’ (De Liefdevolle) tot de soefi’s opgaan in de deze eigenschap van God. Soefi’s geloven en ervaren dat dit ritueel hen zuivert en dan transformeert.

SOEFIE ORDE

In Nederland is de Naqshbandi een van de meest bekende klassieke soefie ordes. ‘Naqsh’ betekent ‘het hart’. De Grootmeester van deze wereldwijde soefi orde is Shaykh Hisham Kabbani die in Michigan (V.S.) woont. De spirituele Grootmeester is Shaykh Nazim Al-Haqqani Hz.(q). Voor meer informatie over de Naqshbandhi soefie orde, zie:

Sufilive

Naqshbandhi Sufi Way

AANMELDEN

Aanmelden kan alleen vooraf en via deze site.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Villa Rozenhof

Rozenhof 33

3311 JT Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Derwish Advice

Organisator van Sufi Gathering

Derwish Advice is een consultancy. Sinds 2010 traint en adviseert Derwish Advice verschillende overheidsorganisaties en bedrijven op de thema's zorg & complexe maatschappelijke problematieken, persoonlijk leiderschap en spiritueel leiderschap.

Sinds 2017 organiseert Derwish Advice klassieke Sufi retreats in Nederland, België , Duitsland en Turkije. De retreats zijn toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar zingeving, bezieling en innerlijke rust. Daarnaast organiseert Derwish Advice ook verschillende bijeenkomsten en workshops, zoals: workshop sufi whirling, Sufi Tales & Wisdom bijeenkomsten en het Derwish Sufi Café...

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen