Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Sunset Cinema: Targets (1968)

Tolhuistuin

Donderdag 24 mei 2018 van 21:30 tot 23:59 (CEST)

Sunset Cinema: Targets (1968)

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs * Servicekosten Aantal
Voorverkoop Beëindigd € 9,00 € 0,00
CJP-pas/Studentenpas Beëindigd € 6,00 € 0,00
* Prijzen zijn inclusief BTW

Deel Sunset Cinema: Targets (1968)

Evenementdetails

Tuin open 20:00

Inleiding 21:30

Start film 21:45

Entree vvk: € 9,00, deur: € 11,00, CJP/studentenpas: € 6,00

Locatie De Tuin

Deze eerste screening van de buitenfilmserie Sunset Cinema staat in het teken van de horrorfilm Targets van Peter Bogdanovich. Targets wordt zuurstofrijk griezelen met acteur Boris Karloff via de koptelefoon: 

Targetswordt in samenwerking met EYE getoond en is onderdeel van hun filmprogramma 1968: You Say You Want a Revolution; een programma over films die de energie van het kanteljaar ’68 verbeelden. 

 

Byron Orlok, een Amerikaanse horrorfilmacteur met pensioen, ziet voor de allerlaatste keer zijn laatste opus 'The Terror' in een openluchtbioscoop. Ondertussen volgen we een gewone dag uit het leven van een jonge psychopathische sluipschutter. Deze Vietnam-veteraan begint op de premièredag met een jachtgeweer aan een moordpartij die op de snelweg begint en eindigt achter een filmscherm…

 

Targets is de debuutfilm van Bogdanovich en heeft een ware cultstatus bereikt; velen kennen de film, maar weinigen hebben deze film die jaren onvindbaar was daadwerkelijk gezien. 

Bogdanovichs debuut uit 1968, gesponsord door Roger Corman, raakt aan de Amerikaanse wapenobsessie en fascinatie voor filmsterren. 

 

Voorafgaand kan je in de tuin in de sfeer van de film komen met American snacks en een DJ die hits uit 1968 draait. Programmeur van EYE, Ronald Simons, verzorgt voor de film een inleiding. 

 

Targets is Engelstalig, zonder ondertiteling. Inleiding is in het Nederlands.

Heb je vragen over Sunset Cinema: Targets (1968)? Neem contact op met Tolhuistuin

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Tolhuistuin, De Tuin
Tolhuisweg 3
1031 CL Amsterdam
Nederland

Donderdag 24 mei 2018 van 21:30 tot 23:59 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Tolhuistuin

Precies op de plek tussen het Centraal Station, waar de hele wereld de hoofdstad binnenrolt, en de talrijke kleine werelden van Amsterdam Noord, ligt de Tolhuistuin. Zeven jaar geleden werd deze prachtige locatie aan de oever van het IJ in gebruik genomen door initiatiefnemer Stichting Tolhuistuin. Met verschillende partners, waaronder Paradiso en de VOF Horeca Tolhuistuin, is de Tolhuistuin uitgegroeid tot wat ie nu is: een culturele, kunstzinnige en culinaire broed- en ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam.

De Tolhuistuin bestaat uit een groot publieksgebouw, een tuin (park) en vier karakteristieke bedrijfsverzamelgebouwen. In het publieksgebouw bevinden zich café-restaurant THT, twee dansstudio’s, Tip Noord, de expositieruimte met tentoonstellingen van Framer Framed en diverse zalen die vrijwel dagelijks geprogrammeerd worden door o.a. Paradiso Noord en Stichting Tolhuistuin. Natuurlijk zijn alle zalen (en de tuin!) ook te huur voor evenementen – kijk hiervoor op de verhuurpagina.

In de bedrijfsverzamelgebouwen aan de Noordzijde van de Tolhuistuin, huizen creatieve ondernemers: journalisten, ontwerpers, theatermakers, filmmakers, architecten, muzikanten, agentschappen, uitgevers, festivalorganisaties en programmamakers. Er valt altijd wat te doen en te ontdekken: de samenwerkingen in de Tolhuistuin maken de plek tot een bruisend vierentwintiguursfestival midden in de hoofdstad!

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.