Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nyma terrein

Winselingseweg 12

6541 AK Nijmegen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Sunset March is een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Tijdens deze Sunset March is er speciaal aandacht voor de 48 geallieerde militairen die 75 jaar geleden bij de heldhaftige oversteek van de Waal het leven lieten. 48 lichtmasten gaan aan en tegelijkertijd zullen 48 lichtstralen de hemel verlichten. Dit eerbetoon aan hen wordt ondersteund met een prachtige opera vanaf het water.

Programma
Het programma van de Sunset March start om 19:00 uur bij Festival Beleef De Oversteek. De route van 3,5 km loopt via de trappen de brug op, over stadsbrug De Oversteek, langs het monument De Waaloversteek en eindigt bij Festival Beleef De Oversteek. Bij het monument is er gelegenheid voor het leggen van bloemen.

U kunt zich aanmelden* met het registratieformulier onder de groene knop.

Graag tot zaterdag 21 september!

Bereikbaarheid

We adviseren om met de fiets te komen. Er zijn twee tijdelijke fietsenstallingen: aan de Nymaweg en onder de brug de Oversteek op het Vasim parkeerterrein. Deze fietsenstalling is te bereiken via de in- en uitrit aan de Winselingseweg. Komt u met de auto dan kunt u deze parkeren in het weiland aan de NYMAweg. Deze parkeerweide is bereikbaar via de Latensteinweg.

Minder valide

Er is een alternatieve route voor personen die niet in staat zijn om de brug via de trappen te betreden. U kunt bij de registratie doorgeven dat u minder valide bent. Doe dit zo snel mogelijk maar uiterlijk vóór 13 september dan voorzien wij u zo snel mogelijk van informatie om deel te nemen aan de alternatieve route.

* voor het aanmelden maken wij gebruik van Eventbrite. Evenbrite hanteert haar eigen privacy policy (https://www.eventbrite.nl/support/articles/nl_NL/Troubleshooting/privacybeleid-van-eventbrite?lg=nl_NL). Het evenement zal worden vastgelegd op foto en film. Met het registreren gaat u akkoord voor het gebruik van het foto en filmmateriaal.

Datum en tijd

Locatie

Nyma terrein

Winselingseweg 12

6541 AK Nijmegen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen