SUPFUN Natuurtour & ervaar Zuidervermaning Westzaan

SUPFUN Natuurtour & ervaar Zuidervermaning Westzaan

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Westzaan

JJ allanstraat

105

1551RB Westzaan

Netherlands

Kaart bekijken

17 juli organiseert de Zuidervermaning samen met SUPFUN Zaanstad een SUP-tour. Actief genieten van natuur & historie

Over dit evenement

Afbeelding van SUPFUN Natuurtour & ervaar Zuidervermaning Westzaan

- OPEN HUIS - Zuidervermaning, Westzaan

Op zondag 17 juli tussen 12h00-16h00 is er Open Huis bij de Zuidervermaning in Westzaan, kom gezellig langs. Op deze dag organiseert de Zuidervermaning samen met SUPFUN Zaanstad een SUP-tour. Natuur, historie en de polder van Westzaan staan deze dag centraal. Heb je zin om mee te gaan? Bestel je ticket voor groep 1 (vertrek 13h00 bij SUPFUN ) of groep 2 (vertrek 14h30 Zuidervermaning).

SUPFUN Natuurtour

13h00: Verzamelen bij SUPFUN Zaanstad (JJ allanstraat 105, Westzaan). Hier start de natuurtour per SUP (of met Kajakzitje). Vooraf krijg je een korte instructie, en leer je de basistechniek van suppen. Daarna kunnen we veilig het water op. Je peddelt onder begeleiding door de groene long van Zaanstad naar de Zuidervermaning. We vertellen over de flora/fauna en historie van de polder Westzaan. Tijdens de tour leer- en ervaar je waarom de polder Westzaan een authentiek cultuurlandschap is; ook wel Europees topnatuur genoemd.

Ervaar de Zuidervermaning

14h00: We meren aan bij kostbaar erfgoed; De Zuidervermaning. (Zuideinde 233, Westzaan). Hier ervaar je de unieke combinatie van natuur, verstilling, romantiek en nostalgie. Onder genot van koffie/thee en verse appeltaart even uitrusten van het suppen en aan de oever genieten met uitzicht op het veenweidegebied. Loop rond en bekijk de monumentale schuurkerk uit 1731. Ga koekeloeren bij de poeren (de nieuwe fundering). Even binnen kijken bij de antieke betegelde schouw en bewonder het prachtige orgel. Beschouw het originele interieur met koperen kroonluchters en romantisch wit zand op de vloer. Binnen worden prachtige foto’s getoond, gemaakt door een kenner van dit uniek beschermd natuurgebied.

Wandeling langs dorpslint van Zuidervermaning naar SUPFUN

Terug naar je vertrekpunt, van de Vermaning naar SUPFUN Zaanstad. Je hebt nog een kort wandelingetje van 10 minuten te goed langs het unieke dorpslint.

Informatie

Kosten voor het arrangement zijn €25,- per persoon (incl. SUP verhuur, begeleiding, 1 consumptie en appeltaart). Voor het suppen kun je het beste lichte kleding dragen. Je kunt van SUPFUN een waterdicht tasje lenen.

  • Groep 1 start om 13h00 bij SUPFUN op JJ Allanstraat 105, Westzaan.
  • Groep 2 doet de tour andersom en start om 14h30 met suppen bij De Zuidervermaning op Zuideinde 233, Westzaan. Zorg dat eerder aanwezig bent om de Vermaning te bezichtigen en consumptie + appeltaart.

www.supfun.nl / www.zuidervermaning.nl

Afbeelding van SUPFUN Natuurtour & ervaar Zuidervermaning Westzaan
Afbeelding van SUPFUN Natuurtour & ervaar Zuidervermaning Westzaan
Afbeelding van SUPFUN Natuurtour & ervaar Zuidervermaning Westzaan
Afbeelding van SUPFUN Natuurtour & ervaar Zuidervermaning Westzaan

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen