€ 6,30 – € 8,91
Surinaamse maanden Lezing 2: Gebouwd erfgoed en duurzaam bouwen in Suriname

Surinaamse maanden Lezing 2: Gebouwd erfgoed en duurzaam bouwen in Suriname

Venster Acties en details

Vanaf € 6,30

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadsherstel Amsterdam

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lezingavond 2 tijdens Stadsherstels Surinaamse maanden.

Over dit evenement

Tijdens de groepstentoonstelling 'Luku/Omzien- hoe Suriname inspireert en verbindt' in de Amstelkerk, worden er drie lezingavonden georganiseerd over het thema. De sprekers van de tweede lezingenavond zijn Moritz Ebinger, Paul Morel en Milo Frank Yard.

Moritz Ebinger (1968), over zijn liefde voor het Marowijne gebied, zijn artist in residence periode bij de Kibbi Foundation in Moengo (District Marowijne in Suriname) waar hij onder meer een installatie in een vervallen zwembad maakte en onderzoek deed naar de illegale houtkap dat hij documenteerde met tekeningen en filmopnames resulterende in ‘ Moo Lati’ /‘Tot Ziens’ (film en boek) 2021.

En over zijn fascinatie voor goud. Dat zijn weerslag kreeg in zijn boek: ‘Mi fen’na Gowtu’- over goud en kunst en werken die te zien zijn in de Amstelkerk.

Milo Frank Yard is architect, ontwerper en conceptueel denker met ervaring in het bouwen in Suriname. Het tropische klimaat maar ook de manier van leven stelt andere eisen aan de ontwerpen. Het gebruik van lokale materialen en het streven naar duurzaamheid zijn daarbij belangrijke elementen voor hem. Zijn leidmotief is dat je een ruimte op twee manieren kan beleven; op een functionele en op een intuïtieve manier. Hoe dat vorm krijgt in Suriname zal hij tijdens deze lezing toelichten.

Stadshersteller Paul Morel over Stadsherstel Suriname

Al vele jaren zet Stadsherstel projectleider en buitenlanddeskundige Paul Morel zich in voor het opzetten van stadsherstelorganisaties in het buitenland. Zo heeft hij in 2011 meegeholpen om Stadsherstel Suriname op te richten. Hoor meer over de vier succesvol gerestaureerde monumenten in Paramaribo en over het vijfde pand wat nu gerestaureerd wordt. Daarnaast is Kenneth Woei-A-Tsoi, directeur van Stadsherstel Suriname, aanwezig om te vertellen over zijn Stadsherstel.

Deze lezing is onderdeel van Stadsherstels Surinaamse maanden. Lees er HIER meer over.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadsherstel Amsterdam

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen