€ 3,75 – € 7,50

Suzan Doornbos – Shape your Circle

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Dek

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ontwerper Suzan Doornbos ontdekte op haar 48ste de kunst van het houtdraaien na het lezen van het boek ‘Om de vorm’ over het leven en werk van Maria van Kesteren. Met Van Kesteren als haar mentor probeert zij dit uitstervende ambacht in leven te houden. Gefascineerd door de pure vorm van de cirkel, inherent aan de techniek van het houtdraaien, daagt ze zichzelf uit om nieuwe variaties te maken. In eigentijdse ontwerpen die soms los staan van enige functie experimenteert ze met vorm en andere materialen. Met foamblokken en voorwerpen uit oud ijzer ga je zelf op zoek naar de cirkel in objecten.

Het werk van Maria van Kesteren is ook te zien in het Speculatief Design Archief.

Suzan Doornbos

Suzan Doornbos maakt unieke houten objecten en woonaccessoires met een eigentijds design. Ze werkt uitsluitend met Hollands hout en in kleine oplagen. Naast werk in opdracht maakt ze ook troosthout, houten urnen en geschenkdoosjes – organisch van vorm – die in de palm van je hand passen. Haar atelier is te vinden in de Smeltkroes op het Honig Complex in Nijmegen.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Dek

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen