Uitverkocht

Symfonische portretten / Mahler 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jan van Besouwhuis

1 Thomas van Diessenstraat

5051 AR Goirle

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het Euregio Jeugdorkest (EJO) presenteert haar nieuwe programma met onder meer de beroemde vijfde symfonie van Mahler. Voor de pauze spelen ze de ouverture uit de opera Hänsel und Gretel van de Duitse componist Engelbert Humperdinck. Daarna volgen ‘Baba Yaga’, ‘Het betoverde meer’ en ‘Kikimora’ van de Russische componist Anatoli Ljadov. Na de pauze brengen ze een werk dat ook op het repertoire staat van toporkesten. Symfonie Nr. 5 is een van de beroemdste werken van de Oostenrijkse componist Gustav Mahler. Een eerste hoogtepunt is de schallende trompet in het eerste deel.

De muziek van deze symfonie neemt je als luisteraar mee op een spirituele tocht met dieptes en hoogten, vanuit de duisternis en de dood naar een stralend licht. Het vierde deel, het Adagietto, is een prachtige ode van Mahler aan zijn geliefde. Regisseur Luchino Visconti gebruikte het meesterlijk in zijn filmklassieker Death in Venice. Veel luisterplezier!

Het concert is gratis, maar het aantal tickets is beperkt. We zetten onze collectebus weg voor een vrije bijdrage aan onze Oostenrijk-reis! Graag tot dan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Jan van Besouwhuis

1 Thomas van Diessenstraat

5051 AR Goirle

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen