Symposium: Samen bouwen aan een groene toekomst

Venster Acties

Symposium: Samen bouwen aan een groene toekomst

Investeer in een gezonde leefomgeving voor nu en later! Bij deze bijeenkomsten onderzoeken we hoe de natuurinclusieve toekomst eruit ziet.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek LocHal 1000 Burgemeester Brokxlaan 5041 SG Tilburg Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

De afgelopen jaren hebben de vijf grote Brabantse gemeenten samen met Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging opgeroepen om te investeren in een gezonde leefomgeving en in te zetten op natuurinclusief bouwen en -inrichten.

Tijdens deze bijeenkomst (ook te volgen via livestream) blikken we terug op wat er de afgelopen jaren allemaal aan 'groene kwaliteit' is gewonnen, maar kijken we vooral vooruit naar hoe de natuurinclusieve toekomst eruit zal gaan zien.

Er zijn momenteel volop ontwikkelingen gaande. Wat kunnen we daarvan verwachten en hoe interpreteren verschillende partijen uit beleid, vastgoed, bouw, ontwerp en inrichting die ontwikkelingen in hun toekomstvisie?

Sluit aan en laat je inspireren!

Het programma omvat actuele onderwerpen die in elke gemeente en landelijk spelen. We starten de middag met enkele plenaire presentaties en vervolgen met een actief onderdeel naar keuze, waarbij u o.a. kunt deelnemen aan een natuurinclusieve wandeling in de Tilburgse Spoorzone of unieke thematentoonstellingen kunt bekijken.

Wat je kunt verwachten (12.30 - 18.00u):

• Inloop

• Welkomstwoord

• Wat is er de afgelopen jaren gebeurd?

• Pitches over actuele en inspirerende ontwikkelingen:

1.) Ontwikkelen en bouwen voor en mét de natuur! – Noor Aghina / Synchroon

2.) Natuurhuis – Berend Hoffmann / Architect Common Affairs & IVN

3.) Integraal mee-ontwerpen van ruimten voor vleermuizen – Marcel Steeghs / SVP

4.) Omgevingsscan De Nieuwe Waarde – Ronald Buiting / Buiting Advies

• Preview Stadsnatuurroute Tilburg

• Rondetafelgesprek: lessons learned binnen gemeenten

• Hoe gaan we de natuurinclusieve toekomst in?

• Slotwoord

• Activiteit naar keuze:

1.) Wandeling in de spoorzone,

2.) Zelfstandig bekijken exposities Stadskas013 en STAD = NATUUR in de LocHal (aanmelden via ticketsysteem).

• Borrel

Begin nu alvast met netwerken

Meld je ook alvast aan op KennisCloud om te zien met wie jij tijdens de bijeenkomst en daarna in gesprek kunt gaan over jouw favoriete thema's. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s.

Afbeelding van Symposium: Samen bouwen aan een groene toekomst

Mede mogelijk gemaakt door

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Vogelbescherming Nederland, Zoogdiervereniging, Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, Kunstloc Brabant, bibliotheek LocHal & KennisCloud.

Fotografie

Tijdens dit evenement zullen foto’s worden gemaakt ter verslaglegging en ter promotie van natuurinclusief bouwen. Het verkregen beeldmateriaal zal alleen worden ingezet binnen de eigen (social) mediakanalen van organisatoren Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging.