€ 35 – € 50

Symposium Stichting Abrazos

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hoofdgebouw Koninklijke Kentalis

Theerestraat 42

5271GD te St Michielsgestel

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Autisme in het dagelijks leven

Hoe (mindful) te handelen in een uitdagende wereld?

Twee lezingen en zeven workshops bieden kennis en ervaring over autisme in het dagelijks leven. Deze dag is bedoeld voor mensen met autisme, hun naasten, professionals en andere geïnteresseerden.

Gijs Horvers treedt op als dagvoorzitter en zal u op een speelse wijze door de dag leiden.

Mevrouw Willeke Brouwers zal u welkom heten en vertellen over de start en ontwikkeling van Abrazos in Cusco - Peru.

Mevrouw drs. Susanne Wolthaar geeft u inzicht in dwang bij mensen met autisme. Hoe dwang te duiden en hoe er mee om te gaan in het dagelijks leven? Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige u hoe zij zich staande houdt in haar prikkelrijke leven. Ook kinderpsychiater dr. Matt van der Reijden verzorgt een inspirerende lezing.

De workshops zijn zeer divers en staan in het teken van beleven en opdoen van kennis. Zo kunt u ervaren wat mindfulness en psychofysieke training kunnen betekenen voor mensen met autisme. U kunt tevens kennis vergaren over communicatie en de inzet van Floorplay en krijgt handvatten met betrekking tot de thema’s seksualiteit en arbeid.

Stichting Abrazos
Deze dag verzorgen we omdat Stichting Abrazos haar tienjarig bestaan viert. We dragen graag onze visie uit dat we op een laagdrempelige manier de kennis over autisme willen vergroten in deze wereld. In Peru hebben we hier de afgelopen jaren veel kunnen betekenen en we zouden u hier graag deelgenoot van maken. Hopelijk mogen we u verwelkomen op zaterdag 18 november op de locatie Hoofdgebouw Koninklijke Kentalis aan de Theerestraat 42 te St Michielsgestel. Alle opbrengsten van deze dag komen ten gunste van Stichting Abrazos in Peru.

Programma indeling:
09.30-10.00 inloop met koffie en thee
10.00-10.30 welkom door mevr. Willeke Brouwers
10.30-12.30 lezingen van Drs. Susanne Wolthaar, Dr. Matt van der Reijden en een ervaringsdeskundige.
12.30 - 13.15 lunch
13.15-15.00 workshops (zie hier onder voor de diverse keuzes)
15.00 Terugkoppeling workshops en afsluiting van de dag
15.30 viering tienjarig bestaan

Workshops (twee rondes)

1) Concept ondersteunende communicatie in de dagelijkse praktijk; hoe breng je het niveau van de communicatie in kaart en hoe sluit je hier op de juiste wijze op aan? Door: drs. Wilma Denteneer (GZ psycholoog Koninklijke Kentalis) en mevr. Petra Hagen (logopediste Koninklijke Kentalis)

2) Mindfulness voor mensen met autisme; tijdens deze workshop zal u een aantal oefeningen zelf ervaren en zal er besproken worden wat mindfulness kan betekenen in het dagelijks leven. Door: MSc Jolyn Schoneveld (orthopedagoog Entrea Jeugdzorg)

3) Floorplay, een praktische methode om de communicatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen met autisme te stimuleren. Door; drs. Tonny Brands (GZ psycholoog Koninklijke Kentalis)

4) Rots en Watertraining; Kom en ervaar! In deze workshop gaan we fysieke oefeningen doen. Rots en Water is gericht op bewustwording van eigen kracht, het vermogen om met andere mensen samen te werken, weerbaarheid en solidariteit. Doelen zijn o.a.: opkomen voor jezelf, vergroten van zelfvertrouwen, het maken van bewuste eigen keuzes, goede lichaamshouding en vergroten van sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent van harte welkom om mee te doen. Door: mevr. Floor Smeets (Rots en Water trainer)

5) Seksualiteit, intimiteit en autisme; informatie over de seksuele ontwikkeling en de do’s and dont’s in het omgaan met seksualiteit en intimiteit. Door: MSc Yvonne van Nijnatten (orthopedagoog en docent RINO groep)

6) Autisme en arbeid; het belang van het verkrijgen van een realistisch beeld van je/de mogelijkheden. Hoe krijg je dat goed in kaart? En als je dit in kaart hebt, waar kan je dan hulp krijgen of zelfstandig een eerste stap zetten in die richting?. Door: mevr. Alida Stukker (autisme loopbaandeskundige)

7) Hoe om te gaan met dwang. Door: mevr. Susanne Wolthaar (nog niet definitief bevestigd)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hoofdgebouw Koninklijke Kentalis

Theerestraat 42

5271GD te St Michielsgestel

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen