Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

MBO College Poort - ROC van Flevoland

25 Winterspelenplein

1362 LE Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Mens in Almere gaat oogsten uit je achtertuin

Over dit evenement

In elk geval drie keer per dag ben je er mee bezig: voeding. Hoe zorg je nou dat jouw dagelijks eten zowel gezond is voor je lijf als voor de omgeving waar het in gekweekt wordt? En wat kun je hier als Almeerder zelf aan bijdragen? Dat verhaal vertelt 'Mens in Almere: Oogsten uit je achtertuin'. En dat laten we je tijdens deze talkshow natuurlijk ook proeven, zien en ruiken.

Deze avond nemen we je mee van wetenschappelijk onderzoek naar pesto van walnoten uit de eigen boomgaard en van Flevolands bier naar koken met de ingrediënten uit de achtertuin van je buren.

Dit is allemaal nog een voorproefje voor een nog groter evenement dat om groen en voeding draait: Floriade Almere 2022. Een wereldtuinbouwtentoonstelling om de hoek waar je als Almeerder het groenste en gezondste dagje uit kunt beleven. Om je alvast in de stemming te brengen, staken Gemeente Almere, RNC Events en Avanti Almere voor 'Oogsten uit je eigen stad' alvast de koppen bij elkaar.

Bij dit event op 30 september kun je live aanwezig zijn in MBO College Poort aan het Winterspelenplein 25 vanaf 19.30 uur. En het allerleukste is: je mag deze avond je eigen plant mee nemen. Gun jij ficus Dennis ook een leuke avond of neem je olifantsoor Shamara graag eens mee op pad? De stoelen staan 1,5 meter uit elkaar dus genoeg ruimte voor groene vrienden. Zo creëren we samen ons groene decor en zorgen we dat op afstand blijven een eitje wordt.

Maar ook vanuit huis kun je mee kijken. De livestream van de Gemeente Almere voorziet je op 30 september van een mooie groene avond waarin we lekker gaan quizzen, onze vingers aflikken bij heerlijke recepten en na afloop direct richting tuin of park willen snellen om liefde te geven aan al dan niet eetbare planten.

Programma:

19.30 uur inloop

20.00 uur start programma

22.00 uur einde programma

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

MBO College Poort - ROC van Flevoland

25 Winterspelenplein

1362 LE Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen