Talkshow: transformatie van de Centrale Bibliotheek

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Talkshow: transformatie van de Centrale Bibliotheek

Op 15 juni organiseren AIR, Bibliotheek Rotterdam en gemeente Rotterdam de talkshow: Transformatie van de Centrale Bibliotheek van Rotterdam

Door Bibliotheek Rotterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 15 jun. 2023 19:30 - 22:00 CEST

Locatie

Bibliotheektheater 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Agenda

7:30 PM - 8:00 PM

Inloop

8:00 PM - 9:30 PM

Talkshow

9:30 PM - 10:00 PM

Borrel en napraten

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Op 15 juni organiseren AIR, Bibliotheek Rotterdam en gemeente Rotterdam de talkshow ‘De transformatie van de Centrale Bibliotheek van Rotterdam’. Tijdens deze talkshow gaat moderator Hasna el Maroudi in gesprek met de beoordelingscommissie, Bibliotheek Rotterdam en het winnende ontwerpteam over de transformatie van de Centrale Bibliotheek.

Theo Kemperman (directeur Bibliotheek Rotterdam) vertelt over de behoefte vanuit de bibliotheek voor de transformatie van het gebouw. Vervolgens neemt de beoordelingscommissie ons mee in hoe zij tot de keuze van het winnend ontwerp gekomen zijn. En natuurlijk schuift het winnende ontwerpteam van Powerhouse Company, Atelier Oslo en Lundhagem aan en neemt ons mee in de visies en ideeën voor het nieuwe ontwerp. We eindigen met een doorkijkje naar de tijdelijke huisvesting van de Centrale Bibliotheek.

Over de transformatie

De Centrale Bibliotheek wordt de komende jaren vernieuwd en klaargemaakt voor de toekomst. Daarvoor is een proces opgestart vanuit gemeente Rotterdam in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam. Hiervoor is een uitvraag gedaan naar een ontwerpteam. Uit de aanmeldingen zijn vijf teams geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt voor het gebouw, de inrichting en de buitenruimte. Het ontwerp van het team van Powerhouse Company, Atelier Oslo en Lundhagem is als beste verkozen. Hierin zijn ook de meningen van duizenden Rotterdammers meegenomen. Lees hier meer over de transformatie.

Programma

19:30 – 20:00 Inloop

20:00 – 21:30 Talkshow (let op: deels in het Engels)

21:30 – 22:00 Borrel en napraten in de foyer

• Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110

• Toegang: gratis

Over de organisator

Georganiseerd door
Bibliotheek Rotterdam

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

De verkoop sluit binnenkort