Gratis

Teamselectie ILS Configurator: open uitnodiging voor deelname

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
De ontwikkeling van de ILS Configurator start binnenkort. Met deze teamselectie sessie bouwen we aan de projectorganisatie.

Over dit evenement

Na een lange aanloop gaat nu het echte werk beginnen: de ontwikkeling van de ILS Configurator! Softwareontwikkelaars worden benaderd om hun voorstel voor realisatie in te dienen. Na de zomer verwachten wij de voorstellen binnen te hebben. De ontwikkeling zal in cocreatie plaatsvinden, en volgens de principes van Agile/Scrum.

Gezocht: gedreven deelnemers voor projectorganisatie ILS Configurator

Dat betekent dat we een beroep doen op jullie, de materiedeskundigen in het netwerk, om je expertise in te brengen. Het doel van deze bijeenkomst is om een projectorganisatie samen te stellen, om de ontwikkeling van de ILS Configurator te kunnen begeleiden.

Concreet zijn we op zoek naar mensen die inbreng willen leveren op een van drie aspecten:

  • Inhoudelijke inbreng op het vlak van ILS’en
  • Technische en functionele aspecten van de ILS Configurator
  • Adoptie van de gerealiseerde ILS Configurator

Heb je interesse om mee te werken in de projectorganisatie? Meld je dan aan voor deze sessie.

Status van het project

Het idee voor de ILS Configurator ontstond twee jaar geleden. Sindsdien is er hard gewerkt aan een projectvoorstel, en aan het vinden van voldoende financiering. Dat laatste bleek een hele opgave. Mede dankzij de toezegging van een REACT-subsidie zijn we inmiddels zover dat we met de realisatie kunnen gaan beginnen. Al moeten de laatste stukjes cofinanciering nog ergens gevonden worden.

Over de ILS Configurator

De ILS Configurator is een online tool in ontwikkeling om gebruiksvriendelijk en laagdrempelig eenduidige en projectspecifieke informatieleveringsspecificaties (ILS) te kunnen maken. De ontwikkeling van de ILS Configurator wordt uitgevoerd als project onder de vlag van het BIM Loket. Het project is benoemd als versnellingsproject bij digiGO.


		Afbeelding van Teamselectie ILS Configurator: open uitnodiging voor deelname
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator BIM Loket

Organisator van Teamselectie ILS Configurator: open uitnodiging voor deelname

Het BIM Loket is aanjager van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Wij dagen iedereen in de bouw en vastgoed, infra en ruimtelijke omgeving (geo) uit samen te werken aan digitalisering, op basis van een open informatiespeelveld. Met als stip op de horizon een 100 procent duurzame, klimaatbestendige, circulaire en gezonde gebouwde omgeving.

 

Het BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM in de Nederlandse bouw en infra, door het gebruik van open BIM-standaarden te bevorderen. Het BIM Loket beheert deze standaarden deels zelf, in nauwe samenwerking met onze partners. Een ander deel wordt elders beheerd, bijvoorbeeld in internationaal verband.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen