Teardown workshop
Gratis
Teardown workshop

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens deze toffe workshop nemen we een kijkje in de binnenkant van onze elektronica. We halen elektronica uit elkaar om te zien hoe onze apparaten ontworpen zijn. De belangrijke vraag die we hierbij samen beantwoorden: is dat ontwerp wel duurzaam of kan het beter?! En zo ja hoe dan wel?  

Ook wordt in de workshop aandacht besteed aan het project E-Waste Arcade, waarbij oude mobiele telefoons ingeleverd kunnen worden. Als tegenprestatie kun je een game spelen.

Op dit moment wordt in Nederland maar liefst twee-derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled. Enorm zonde want het zit vol met waardevolle materialen. Ga maar eens na wat je mogelijk thuis nog hebt liggen: een oude telefoon, wekker, kapotte printer of dvd-speler? Maar hoe zitten al die apparaten eigenlijk in elkaar? En waarom laten we ze niet meer repareren?

De workshop wordt gegeven door het team van de E-Waste race, onder leiding van Timmy de Vos. Een van hun projecten is De E-Waste Race, een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

Praktisch:
Voor kinderen tussen de 5 en 13 jaar.
Neem oude mobiele telefoon(s) mee!

Er zijn meerdere workshopsrondes van 1 uur.


 

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen