Verkoop beëindigd

Techniekdag Haarlem 2019

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Dat ging snel!! Helaas is de Techniekdag 2018 helemaal vol, wellicht kunnen we u in 2019 weer verwelkomen!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

3D Makers Zone

91-95 Oudeweg

(navigatie: IR lelyweg 10)

2031 CC Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Dat ging snel!! Helaas is de Techniekdag 2018 helemaal vol, wellicht kunnen we u in 2019 weer verwelkomen!
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Techniek en technologie is overal om ons heen aanwezig en dit zal in de toekomst in toenemende mate het geval zijn. Op dit moment hebben we in Noord-Holland bijna 2000 openstaande vacatures in de techniek en ict, dit aantal zal naar verwachting enkel groeien. Een keuze voor een beroep in de techniek of ict staat dus nu en in de toekomst garant voor een baan!

De Gemeente Haarlem, Provincie Noord-Holland, regionale scholen voor voortgezet onderwijs en bedrijven vinden het daarom belangrijk om leerlingen al vroeg kennis te laten maken met een beroep in de techniek. Daarom organiseren wij op 13 november de Haarlemmermeer Techniekdag 2018 voor leerlingen van groep 7-8 in de Haarlemmermeer! Op een hele mooie locatie, de 3D Makers Zone in de Waarderpolder!

Programma Haarlem Techniekdag 25 januari 2019:
Tussen 9 uur en 15.30 uur vinden er diverse workshops plaats waarin leerlingen uit groep 8 kennis maken met de mogelijkheden van techniekonderwijs in het Voortgezet onderwijs in de regio. Denk daarbij aan workshops in 'traditionele' techniek zoals timmeren, pijpsnijden, programmeren, installatietechniek maar ook aan aansprekende workshops over 3D-printing, virtual reality, robots en domotica en meer. Kortom een leerzaam en inspirerend programma voor uw leerlingen om kennis te maken met een beroep in de techniek!

Je klas volgt diverse workshops in een tijdsbestek van ongeveer 1 tot 2 uur.

Duur en aanvang: 1-2 uur ingepland tussen 08:45 en 15:30 uur
Wanneer: vrijdag 25 januari 2019
Locatie: 3D Makers Zone, Oudeweg 95, 2031 CC, Haarlem (navigatie: IR lelyweg 10)

EXTRA (leuk) optioneel programma workshop op school en op bezoek bij techniekbedrijf:
Nieuw dit jaar! We bieden uw school de mogelijkheid om op school vooraf aan de techniekdag een les 3D-tekenen voor uw leerlingen te ontvangen. Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met de regionale opleidingen voor onderwijsassistenten en PABO. Daarnaast bieden we in samenwerking met het regionale initiatief JINC de mogelijkheid om na de techniekdag op bezoek te gaan bij een van de vele technische bedrijven in de regio.

let op, we zijn voor dit programmaonderdeel afhankelijk van vraag van scholen en aanbod van gelieerde partners.

Achtergrond: Techniekpact 2020
Onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, topsectoren, studenten, regio’s en het Rijk, hebben het Nationaal Techniekpact 2020 ondertekend met als doel meer technisch geschoold personeel op te leiden en voor elkaar te krijgen dat meer studenten (jongens én meisjes) kiezen voor bèta studierichtingen. Het pact volgt 3 lijnen:
- Kiezen voor techniek/wetenschap
- Leren in de techniek/wetenschap
- Werken in de techniek/wetenschap

Het Primair Onderwijs richt zich niet direct op het maken van deze toekomstige studiekeuzes, maar wel op het ontwikkelen van het talent van kinderen. De nieuwsgierigheid die kinderen van zichzelf in zich hebben moet gestimuleerd en bevorderd worden zodat zij een onderzoekende en ondernemende leerhouding ontwikkelen en blijven houden. Met deze leerhouding kunnen zij ontdekken waar hun talenten liggen en bepalen welke studierichting het beste bij hen past. Om te kunnen ontdekken is een breed aanbod aan voorbeelden en ervaringen nodig, want “onbekend blijft onbemind”.

Om uitvoering te geven aan bovengenoemd pact, heeft Gemeente Haarlemmermeer budget gereserveerd voor de organisatie van “Techniekdag Haarlemmermeer 2018”. Hierbij wordt samengewerkt door het Nova College, 3D Makers Zone en diverse bedrijven en instellingen uit de regio.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

3D Makers Zone

91-95 Oudeweg

(navigatie: IR lelyweg 10)

2031 CC Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen