Gratis

Tegenlicht Meet Up 040: De onsterfelijken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Designhuis

3 Stadhuisplein

5611 EM Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Is het eeuwige leven alleen weggelegd voor de rijken der aarde? Silicon Valley is in de ban van het overwinnen van de dood. Miljarden worden geïnvesteerd in het hacken van onze sterfelijkheid. De gedachte is dat wanneer ouder worden een ziekte is, dat we dan ook een middel tegen sterven kunnen ontwikkelen.

Het epicentrum van menselijke hoogmoed is op dit moment Silicon Valley. Een bont gezelschap van wetenschappers en ondernemers boort een gigantische bron van durfkapitaal aan en is er vast van overtuigd dat ons DNA gekraakt kan worden: De code van sterfelijkheid. En als het niet binnen hun eigen levenstijd is, dan toch zeker in de jaren erna. Menig miljonair heeft daarom zijn persoonlijke vrieskist al klaar staan om na de dood weer tot leven te worden gewekt. Of het nu in stoffelijke vorm is of in de vorm van een softwareprogramma valt nog te bezien. Sommigen kunnen niet zo lang wachten en gebruiken zichzelf als proefkonijn. Allen hopen zo aan hun lot als sterveling te ontkomen. Wat betekenen deze ontwikkelingen en wat zeggen ze ons over onze menselijkheid?

Doorpraten over deze intrigerende VPRO Tegenlicht aflevering? Dat gaan wij doen in de Tegenlicht Meet Up 040 op 9 mei 2018.

Verloop van de avond:
19.00 uur - Samen kijken van de VPRO Tegenlicht aflevering
20.00 uur - Start interviews en debat met tafelgasten en publiek

Tafelgasten:
worden nog bekend gemaakt.

Moderator:
Ingeborg van den Bold

Op vrijdagmiddag 18 mei 2018 is er een verdiepende activiteit bij de Tegenlicht meet Up 040 in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven: Filosofische workshop Ouderdom.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Designhuis

3 Stadhuisplein

5611 EM Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen