Verkoop beëindigd

Tegenlicht meetup Apeldoorn "Eigenwijs Eigentijds Onderwijs"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ACEC Apeldoorn

Roggestraat 44

7311 CD Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Eigenwijs Eigentijds Onderwijs

Onder dit motto houdt Tegenlicht Meetup055 op 20 juni 2018 ontwikkelingen binnen het onderwijs tegen het licht.

Toelichting

Het onderwijs moet uiteindelijk de mensen afleveren die in de wereld over 15 tot 20 jaar beroepsmatig aan de slag kunnen. Voor wie niet werkt, moet de opleiding hen in staat stellen om in die toekomstige wereld maatschappelijk te kunnen functioneren.

Wij stellen op 20 juni ons de vraag hoe die wereld rond 2035 eruit zal zien. Vervolgens willen wij ons buigen over welke eisen die wereld stelt aan het onderwijs dat wij onze kinderen, jongeren en jongvolwassenen aanbieden.

Technische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Welke kennis en vaardigheden moet de scholier en student worden bijgebracht ?

Voor welke technische maar ook ethische vragen komen toekomstige generaties te staan en hoe gaan de kinderen van nu daar straks mee om en hoe bereiden wij hen daarop voor?

Het onderwijs van nu, in al zijn vormen en soorten, moet de nieuwe volwassenen van de samenleving van 2035 klaarstomen.

Het onderwijs van nu heeft besturen die 20 tot 40 jaar geleden hun onderwijs volgden. Dat geldt ook voor de docenten, de directeuren van onderwijsinstellingen, de beleidsmakers en de politici die de wetten maken en vaststellen. En ook ouders van de scholieren en studenten hebben hun rol bij de vormgeving van het onderwijs. En steeds meer krijgt de scholier en de student zelf ook een beïnvloedende stem in hun eigen onderwijs.

Voor welke uitdagingen komen al deze actoren te staan in hun rol ten opzichte van het onderwijs?

Ons onderwijs moet dus in alle jaren eigentijds zijn, maar ook eigenwijs zijn, gericht op de toekomst waarvan wij nooit exact weten hoe die eruit ziet over 20 jaar.

Voor de pauze nemen twee sprekers ons mee in hun gedachtenwereld over waar het onderwijs aan moet voldoen, wat er gemist wordt en waar sprake is van interessante nieuwe benaderingen.

Zo geeft het Walhallab uit Zutphen ons een beeld hoe zij in hun onderwijsvorm leerlingen voorbereiden op de uitdagingen van hun toekomst.

Leerlingen zelf regie laten voeren over hun ontwikkeling? Wilma ter Riet van Innova zal ons vertellen hoe het Stedelijk Lyceum in Enschede m.b.v. de Learning Portal van Kunskapsskolan hier invulling aan geeft.

Met korte filmfragmenten bieden wij een kijkje in onderwijslokaties in binnen- en buitenland.

Uitnodiging aan u

De werkgroep Meetup055 nodigt u van harte uit om op 20 juni 2018 vanaf 20.00 u onze Tegenlicht Meetup bij te wonen. De inloop is vanaf 19.30.

Locatie: Acec-gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ACEC Apeldoorn

Roggestraat 44

7311 CD Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen