Gratis

Tentoonstelling - Nieuwe aarde: 12 visioenen

Beschrijving van het evenement
Tentoonstelling met nieuw gemaakt en bestaand visionair werk van jonge kunstenaars in de Westerkerk in Amsterdam

Over dit evenement

Tentoonstelling Nieuwe Aarde: 12 visioenen

Op zoek naar visionaire toekomstbeelden in deze tijd van grote vragen en veranderingen nodigden Bijbels Museum, The Turnclub en de Westerkerk Amsterdam kunstenaars uit om hun dromen, visioenen, ontwerpen van een nieuwe aarde vorm te geven. De 12 meest spannende, inspirerende en bijzondere kunstwerken zijn van 31 oktober tot en met 28 november dagelijks behalve zondag gratis te zien in de Westerkerk.

Kom kijken naar bestaand en nieuw werk van: Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, Zindzi Zwietering en Collectief We Sell Reality.

In gesprek met Herman Koetsveld

Op dinsdag en donderdag van 10.00-11.15u is Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk én lid van de curerende commissie, in de Westerkerk aanwezig voor een gesprek over de tentoonstelling en het onderliggende thema.

Lunchbijeenkomsten

Ook is er een aantal lunchbijeenkomsten waarin deelnemende kunstenaars met elkaar en het publiek in gesprek gaan over hun werk: 4, 11, 18 november van 13.00-13.30u. N.B. aanmelden via aparte link.

Corona regels

De organisatie volgt de adviezen van het RIVM om alle bezoekers een veilig en ontspannen bezoek te garanderen. Reserveren is verplicht. U kunt niet langer blijven dan het einde van uw tijdslot, dus kom op tijd.

Op de dag van uw bezoek: Kom NIET als u of uw huisgenoten koorts hebben, verkouden zijn of griepklachten hebben. U verklaart de afgelopen 14 dagen niet in contact te zijn geweest met iemand met coronaklachten.

Making of Nieuwe Aarde: 12 visioenen

We Sell Reality maakt voor de tentoonstelling NIEUWE AARDE: 12 visioenen (Westerkerk Amsterdam, 31/10-28/11/2020) een wandkleed. WSR is een sociaal tegendraads label. Het team bestaat uit gedocumenteerde en ongedocumenteerde kunstenaars die kunst maken met als doel inzage te geven in het leven van ongedocumenteerde vluchtelingen. De bijbeltekst uit Mattheüs 20 dient ter inspiratie: “De laatsten zullen de eersten zijn.”

Film: Ekin Asar

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen