Gratis

Tentoonstelling - Nieuwe aarde: 12 visioenen

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Tentoonstelling met nieuw gemaakt en bestaand visionair werk van jonge kunstenaars in de Westerkerk Amsterdam.

Over dit evenement

Tentoonstelling Nieuwe Aarde: 12 visioenen

Let op: verlengd tot en met 16 december !

Op zoek naar visionaire toekomstbeelden in deze tijd van grote vragen en veranderingen nodigden Bijbels Museum, The Turnclub en de Westerkerk Amsterdam kunstenaars uit om hun dromen, visioenen, ontwerpen van een nieuwe aarde vorm te geven. De 12 meest spannende, inspirerende en bijzondere kunstwerken zijn van 31 oktober tot en met 16 december dagelijks behalve zondag gratis te zien in de Westerkerk.

Kom kijken naar bestaand en nieuw werk van: Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, Zindzi Zwietering en Collectief We Sell Reality.

In gesprek met Herman Koetsveld

Op dinsdag en donderdag van 10.00-11.15u is Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk én lid van de curerende commissie, in de Westerkerk aanwezig voor een gesprek over de tentoonstelling en het onderliggende thema. Per sessie maximaal 10 deelnemers. Meer informatie en aanmelden via https://bit.ly/3mWLdox.

Lunchbijeenkomsten met de makers

In speciale lunchbijeenkomsten gaan deelnemende kunstenaars met elkaar en het publiek in gesprek gaan over hun werk. Organist Evan Bogerd improviseert na afloop van het gesprek op de werken die die middag centraal staan. Na afloop van de bijeenkomst is er tijd om de tentoonstelling nog te bekijken.

2 december 13.00-13.40 uur: Pavèl van Houten en Jet van Helbergen & Judith Scholte in gesprek met Merlijn Twaalfhoven.

9 december 13.00-13.40 uur: We Sell Reality & Rinske van Dijk in gesprek met Carolien Croon (Let op: voertaal Engels).

12 december 13.00-13.40 uur: Felipe van Laar & Sarah van der Lijn.

Entree: 5, 00 euro per persoon. Meer informatie en aanmelden via: https://bit.ly/2Gz9GAR.

Werkavond 'Op weg naar een Nieuwe Aarde', 25/11

Een werkavond met kunstenaars Anabella Meijer, Natascha Hagenbeek en Merlijn Twaalfhoven... Alles wordt twee keer gemaakt, eerst in verbeelding, dan in de werkelijkheid. Dat betekent dat een nieuwe aarde, een wereld die rechtvaardig, in balans en gezond is, alleen kan ontstaan als we die eerst kunnen zien, voelen en aanraken. We gaan vanavond actief de toekomst verkennen. Welke dromen sluimeren er? Hoe zou de wereld eruit zien als jouw idealen alle ruimte kregen? En hoe maken we dit vervolgens praktisch, tastbaar en besmettelijk? Entree 15 euro per persoon; CJP/Stadspas/65+Pas 7,50. Meer informatie en aanmelden via https://bit.ly/32CQZEe.

Corona regels

De organisatie volgt de adviezen van het RIVM om alle bezoekers een veilig en ontspannen bezoek te garanderen. Reserveren is verplicht. U kunt niet langer blijven dan het einde van uw tijdslot, dus kom op tijd.

Op de dag van uw bezoek: Kom NIET als u of uw huisgenoten koorts hebben, verkouden zijn of griepklachten hebben. U verklaart de afgelopen 14 dagen niet in contact te zijn geweest met iemand met coronaklachten.

Making of Nieuwe Aarde: 12 visioenen

We Sell Reality maakt voor de tentoonstelling NIEUWE AARDE: 12 visioenen (Westerkerk Amsterdam, 31/10-28/11/2020) een wandkleed. WSR is een sociaal tegendraads label. Het team bestaat uit gedocumenteerde en ongedocumenteerde kunstenaars die kunst maken met als doel inzage te geven in het leven van ongedocumenteerde vluchtelingen. De bijbeltekst uit Mattheüs 20 dient ter inspiratie: “De laatsten zullen de eersten zijn.”

Film: Ekin Asar

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen