€ 25 – € 99

Terugkijken 4-9-2021 - Marius Rietdijk - Gedragsanalyse als basis voor HRM

Venster Acties en details

€ 25 – € 99

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Zin en onzin binnen HRM - collegereeks over wetenschap en praktijk, waardevolle kennis en mythes

Over dit evenement

Kennis over effectief HR-beleid en instrumentarium lijkt voor het oprapen te liggen. In whitepapers, nieuwsbrieven, blogs en seminars proberen bedrijven je te overtuigen van de effectiviteit van hun aanpak. Die overtuigingskracht berust vaak meer op marketing en ideologie, dan op bewezen effect.

In deze collegereeks laten we wetenschappers aan het woord die gedegen onderzoek doen naar wat werkt en wat niet binnen HR. Praktijkprofessionals delen hun ervaring met de toepassing van een evidence based aanpak binnen hun organisatie.

De colleges vinden plaats in het Rietveld Theater in Delft en worden tevens live gestreamd. Een beperkt aantal mensen kan live aanwezig zijn (afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen). De livestream is nog een maand terug te kijken.

Word ook lid van onze community op Linkedin: Evidence based werken voor hr-, loopbaanprofessionals en -coaches

Het vijfde college in deze reeks wordt verzorgd door Marius Rietdijk en gaat over "toegepaste gedragsanalyse (applied behavior analysis) als wetenschappelijke basis voor HRM".

De presentatie is in handen van Richard Engelfriet.


		Afbeelding van Terugkijken 4-9-2021 - Marius Rietdijk - Gedragsanalyse als basis voor HRM

Veel theorieën uit HRM waarop we ons werk baseren zijn gebaseerd op theorieën over motivatie, cultuur en leiderschap. Deze sociaal-wetenschappelijke theorieën hebben veel nut gehad, maar hebben ook hun beperkingen, vooral omdat ze op indirecte in plaats van directe wijze gedrag beschrijven. Een alternatieve benadering om HRM 'aan te vliegen' is de toegepaste gedragsanalyse.

Deze toegepaste wetenschap is voortgekomen uit de experimentele gedragsanalyse waarbij Pavlov en B.F. Skinner bekende namen zijn. In dit college legt Marius Rietdijk de belangrijkste beginselen uit van de toegepaste gedragsanalyse aan de hand van concrete voorbeelden. Hij laat zien hoe deze technologie kan helpen bij onder andere trainingen in motivatie, cultuur en leiderschap, selectie en behoud van personeel, bestrijding ziekteverzuim en het verhogen van kwantiteit en kwaliteit van productie. Tijdens het eerste deel verklaart hij gedrag, tijdens het tweede deel hoe het te veranderen.

Bij aanschaf van een ticket is zijn boek "Organisaties conditioneren" aan te schaffen met een korting van 20%

Dr. Marius Rietdijk is wetenschappelijk directeur van ADRIBA, het expertisecentrum van gedragsverandering aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.


		Afbeelding van Terugkijken 4-9-2021 - Marius Rietdijk - Gedragsanalyse als basis voor HRM

Richard Engelfriet studeerde Arbeid- en Sociale Zekerheidswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Engelfriet schreef onder meer de boeken ‘De Succesillusie’, ‘Hoe vang ik een rat?’ en ‘Zo simpel kan het zijn’. Columns schrijft hij voor onder meer het Algemeen Dagblad, Brabants Dagblad, managementsite.nl, nu.nl, b2bcontact.nl en deondernemer.nl. Hij is commentator voor BNR Nieuwsradio.

Tegenwoordig is hij vooral actief als gespreksleider en dagvoorzitter op congressen en geeft hij presentaties en lezingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator id Plein netwerk BV

Organisator van Terugkijken 4-9-2021 - Marius Rietdijk - Gedragsanalyse als basis voor HRM

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen