€ 20

The Armed Man - a mass for peace

Venster Acties en details

€ 20

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Grote of Andreaskerk

2 Markt

8051 EZ Hattem

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
The Armed Man - A Mass for Peace

Over dit evenement

The Armed man is de titel van een mis gecomponeerd door de Welshe componist Karl William Jenkins. Dit stuk heeft als ondertitel "A Mass for Peace" ofwel ‘Een mis voor de vrede. Het stuk is gecomponeerd in opdracht van het The Royal Armouries Museum in Leeds. Dit ter gelegenheid van de Millennium vieringen. De première vond plaats in London in 2000, in de Royal Albert Hall.

Net als eerder het "War Requiem" van Benjamin Britten is The Armed Man in essentie een anti-oorlog-stuk. Evenals Britten's werk is het opgebouwd rond het ordinarium van de christelijke mis, die gecombineerd wordt met andere bronnen. Zo is in het eerste en het laatste deel van The Armed Man het vijftiende-eeuwse volkslied "L'homme armé” gebruikt. De teksten die worden gebruikt zijn onder te verdelen in drie categorieën: heroïsche teksten over oorlog en geweld, smartelijke teksten over de gevolgen van het geweld en tenslotte de teksten die hoop brengen en die erop wijzen dat duurzame vrede mogelijk is. Het geheel wordt samengebonden door de oproep tot gebed en de delen uit het ordinarium.

Karl Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte. In het jaar waarin Nederland herdenkt dat het 75 + 1 jaar geleden geleidelijk aan werd bevrijd, krijgt deze muziek extra betekenis.

In komend concert bundelen het Huygens Vocaal Ensemble en Vocaal Ensemble Cantabile hun krachten. Zij worden ondersteund door het Huygens Orkest.

De solo's worden gezongen door Bariton Andre Geerts, mezzosopraan Lin de Jong en alt Henriette van der Laan.

Het geheel staat onder leiding van Hans Tijssen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Grote of Andreaskerk

2 Markt

8051 EZ Hattem

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Huygens Vocaal Ensemble

Organisator van The Armed Man - a mass for peace

Het Huygens Vocaal Ensemble werd in 1993 opgericht als kamerkoor en is sinds 2002 een vereniging. De vereniging heeft ten doel het organiseren en geven van koorconcerten die een wezenlijke bijdrage van hoge kwaliteit leveren aan de culturele variëteit. De artistieke koers wordt uitgezet door de dirigent, Hans Tijssen. Het HVE is genoemd naar Constantijn Huygens, vooral bekend als dichter, maar daarnaast een hoge diplomaat en een uitmuntende componist en musicus. Een veelzijdige man, die zelf zijn muzikale werk hoger achtte dan zijn poëtische. Geïnspireerd door deze naamgever wil het HVE klassieke vocale muziek uitvoeren in gevarieerde programma's, waarin a-capella koorwerken worden gecombineerd met andere kunstvormen. Vernieuwend en op een zo hoog mogelijk niveau, onder het motto*:

Il n’en faut qu’un rayon pour un grand jour d’esté *

Het koor bestaat uit 20 gedreven zangers, die het beste uit zichzelf willen halen. Het koor heeft een transparante klank, die goed tot zijn recht komt in de a-capella werken die het vaste bestanddeel van de programmering vormen. Het koor ziet zichzelf graag als ambassadeur voor de hedendaagse klassieke muziek maar put ook uit het traditionele repertoire.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen