€ 0 – € 7,50

The Art of Finding: De vliegenmeppers van Iza van Riemsdijk

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De vliegenmeppers van Iza van Riemsdijk

In de tentoonstelling Finders Keepers, een 'grande parade' van verzamelingen, zijn ook de vliegenmeppers van Iza van Riemsdijk te zien. De eerste kocht zij in 1989 in Japan - een zachtroze in de vorm van een vlinder met een vlinderdasje, met in het handvat een pincetje om de dode vlieg mee op te ruimen. Inmiddels telt haar verzameling ruim 2500 exemplaren uit de hele wereld.

Iza van Riemsdijk (1958) is als internist/nefroloog werkzaam geweest in de regio Rotterdam (Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis). Als zij niet op reis is (op zoek naar nog meer vliegenmeppers), wandelt ze het Pieterpad of tuiniert ze in haar volkstuin. Eerder was haar collectie vliegenmeppers in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Finders Keepers: The Art of Finding

Met het najaarsprogramma, waarin ‘de verzameling’ in haar vele gedaanten en betekenissen centraal staat, maakt Het Nieuwe Instituut het publiek deelgenoot van het plezier, de noodzaak en de complexiteit die verzamelingen kenmerken. Van de verzamelingen in de tentoonstelling Finders Keepers tot de architectuurcollectie van Het Nieuwe Instituut: elke collectie kent een geheel eigen constructie. Tijdens Thursday Night Live! worden deze constructies uitgelicht en een kritisch perspectief geboden op wat verzamelen is: vinden en tegelijkertijd verliezen, betekenis geven en betekenis vervormen.

Andere lezingen in deze reeks:

28/09/2017 De kunst van het verzamelen met Pet van de Luijtgaarden
26/10/2017 De kaartenbakken van Van Lohuizen met Zef Hemel en Arnold van der Valk
09/11/2017 The Black Archives, met New Urban Collective
14/12/2017 Staircases and Windows: Collecting Britain’s Built Heritage, with Charles Brooking

Thursday Night Live!

TThursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Foto: Overzicht Finders Keepers, foto Mathijs Labadie

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen