€ 0 – € 7,50

The Black Archives met New Urban Collective

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

The Art of Finding: The Black Archives

In de context van de tentoonstelling Finders Keepers vertelt Mitchell Esajas over The Black Archives. Dit archief bestaat uit verschillende boekencollecties, archieven en artefacten die de nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. De collectie is bijeengebracht en ontsloten door de organisatie New Urban Collective.

Medeoprichter Mitchell Esajas vertelt over de totstandkoming van het archief en hoe het beschikbaar maken van deze verzameling de blik op de koloniale geschiedenis van blanke onderdrukkers en gekleurde onderdrukten verruimt.

Mitchell Esajas

Mitchell Esajas studeerde Bedrijfskunde en Antropologie. Hij is voorzitter en medeoprichter van New Urban Collective, een netwerk voor studenten en young professionals van diverse culturele achtergronden. Vanuit NUC is hij betrokken bij verschillende initiatieven die bijdragen aan de dekolonisering van het onderwijs, diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt. Daarnaast werkt hij als programmamanager Medical Anthropology & Sociology op de Universiteit van Amsterdam.

Finders Keepers: The art of finding

Met het najaarsprogramma, waarin ‘de verzameling’ in haar vele gedaanten en betekenissen centraal staat, maakt Het Nieuwe Instituut het publiek deelgenoot van het plezier, de noodzaak en de complexiteit die verzamelingen kenmerken. Van de verzamelingen in de tentoonstelling Finders Keepers tot de architectuurcollectie van Het Nieuwe Instituut: elke collectie vertelt een persoonlijk verhaal. Tijdens Thursday Night Live! worden deze verhalen uitgelicht waardoor een aanstekelijk perspectief wordt geboden op wat verzamelen in essentie is: de kunst van het vinden, kiezen, ordenen en betekenis geven.

Andere lezingen in deze reeks:

28/09/2017 De kunst van het verzamelen met Pet van de Luijtgaarden

12/10/2017 De kaartenbakken van Van Lohuizen, met Zef Hemel en Arnold van der Valk

Thursday Night Live!

Het Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.30 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen