Venster Acties

The Duke

Geestige oer-Britse tragi-komedie over een waargebeurde kunstroof.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Het Spoorhuis Vinkeveen 68 Demmerik 3645 ED Vinkeveen Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur 45 minuten
  • eTicket voor mobiel

The Duke. Engeland 2020. Geestige oer-Britse tragi-komedie over een waargebeurde kunstroof.

In 1961 steelt de zestigjarige pas ontslagen taxichauffeur Kempton Bunton een peperduur schilderij uit de National Gallery in Londen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden. The Duke is zo’n heerlijk Engelse film met een goed en sociaal hart waarin een charmante stumper uit de lagere klasse held kan worden.

‘Niet schuldig’, pleit Kempton Bunton (Jim Broadbent) als hij voor de rechter staat. Maar het ontvreemde schilderij bevond zich wel degelijk in zijn woning. In zijn losgeldbrieven belooft Bunton het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor armlastige Engelse ouderen.

In het hart van de komedie wordt ook zijn gemankeerde gezinsleven duidelijk: dit is een man die het eigen leven geenszins op orde heeft. Vol nobele bedoelingen, maar ook onverantwoordelijk. De mond vol van principes, die zijn als hulp in de huishouding slovende echtgenote (Helen Mirren) zich niet kan veroorloven.

Een bijzonder verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

Zondag 12 maart 2023, aanvang 19.30, zaal open 19.00. Film duurt 1 uur 36 minuten. Prijs inclusief koffie/thee onbeperkt en wat lekkers: euro 13,50.

Werkt het bestelproces niet: verlaag je beveiligingsinstellingen voor deze site of mail ons op info@hetspoorhuis.nl.