€ 567,43

The Futures School Spotlight

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

NVO2

85 Groenekanseweg

3737 AC Groenekan

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Weg van Walt Disney
in de leer bij hun futurologen om toekomstscenario’s te leren schetsen om talent tot bloei te brengen.

The Futures School Spotlight

“The Futures School verbindt, verlicht en geeft kracht aan managers die vooruit willen denken. Het programma rijkt methoden, strategieën en technieken aan om te leren anticiperen op de complexiteit van de globaliserende wereldmarkt, in een tijd waarin alle sectoren versneld veranderen.”
Dr. Joseph Martin Stevenson
Provost and Chief Academic Officer, The Chicago School of Professional Psychology

Waarom zou je in de leer gaan bij futurologen?

De strategieën waarmee we talent ontwikkelen, hebben we decennia geleden gebouwd tijdens de vorige industriële revolutie. Denk bijvoorbeeld eens aan de vlootschouwen waarmee we (half)jaarlijks talent de revue laten passeren. Als we hieraan koppig vast blijven houden, kiezen toptalenten en innovatieve denkers ervoor om zich bij onze concurrenten aan te sluiten: met alle risico’s voor onze continuïteit van dien.

Het succesvol werven van toptalenten vergt dat we een helder beeld hebben van de manier waarop de levenscyclus van een medewerker wordt beïnvloed door de nieuwe leefomgeving van de 21e eeuw en daarna. Hoe willen we talent werven, ontwikkelen en behouden? Hoe kunnen we aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden creëren? Strategische Voorzienigheid, ‘Strategic Foresight’, geeft ons de mogelijkheid onszelf te transporteren naar de toekomst om deze, en andere, vragen te kunnen beantwoorden.

Ik, Evert Pruis, partner van Forzes, voelde me geroepen om in samenwerking met NVO2 deze twee futurologen naar Nederland te halen, omdat ik overtuigd ben geraakt dat wij ons binnen HRD de futurologie moeten toe-eigenen. Op de aankomende ATD-conferentie in Atlanta zal ik dit opnieuw benadrukken in een panel met professionals uit Japan, India en Nederland. Ik zal daar pleiten voor de ontwikkeling van een discipline binnen ons vakgebied die zich richt op het voorspellen van de impact van technische ontwikkelingen op de (proces) inrichting van organisaties en de daaruit volgende consequenties voor de inzet en inzetbaarheid van mensen.

Hoe en wat
Foresight stelt ons in staat de externe omgeving te onderzoeken op trends en thema’s, en deze inzichten te gebruiken om overzicht te krijgen op wat ons te wachten staat. Daarmee zijn we in staat om onze huidige strategie te testen, innovaties te ontwikkelen en veranderingen te creëren.
In een artikel dat ik, Evert Pruis, vorig jaar schreef voor Opleiding en Ontwikkeling, zag ik voor me dat HRD hierdoor een voorspellende, analyserende, stimulerende en ondersteunende rol kan nemen. Dit denkkader vindt zijn inspiratie in het werk van Lynda Gratton en het FOWLab.


Synopsis van het programma
The Futures School Spotlight is een 1-daags programma dat de basisgedachten van Strategic Foresight introduceert, zodat je een begin kunt maken met het bouwen van nieuwe scenario’s voor het ontwikkelen van talent binnen jouw bedrijfstak en organisatie.
De sessie wordt in het Engels verzorgd, maar het staat je vrij om vragen in het Nederlands te stellen. De Forzes Academy organiseert deze Spotlight in samenwerking met NVO2, het netwerk voor HRD-professionals.

Inbegrepen
Als deelnemer aan de Spotlight ontvang je een gedrukt werkboek met alle technieken die je die dag leert en, als bonus, nog enkele technieken die we die dag niet zullen behandelen. Ontbijt, lunch en borrel zijn bij de Spotlight inbegrepen.

Over de trainers van de Spotlight


Yvette Montero Salvatico is de directeur bij Kedge – een wereldwijd opererend strategisch ontwerp en creativiteitsbureau. Met een bachelors in Finance en een MBA van de Universiteit van Florida heeft Yvette meer dan 15 jaar ervaring bij multinationals zoals Kimberly-Clark en The Walt Disney Company. Voordat zij zich, begin 2012, aansloot bij Kedge leidde ze de Future Workfore Insights afdeling bij The Walt Disney Company, waar zij toekomstige trends op het gebied van personeel vaststelde, en waar zij foresight modellen en technieken samenbracht om mogelijke dreigingen, ideeën en kansen voor de organisatie te onderzoeken.

Frank Spencer is de oprichter en creatieve directeur van Kedge. Voordat hij Kedge oprichtte, heeft Frank 15 jaar gewerkt als leiderschapscoach en ontwikkelaar van ondernemers, sociale gemeenschappen, netwerkinitiatieven en Subject Matter Experts. Hij heeft een Master of Arts in Strategic Foresight bij Regent University.
Met zijn achtergrond in zowel de zakelijk als de academisch toepassing van foresight, was Frank de architect van ‘The Futures Institute: Shaping The Future Now’ van de Duke Universiteit. In dit programme leert hij studenten om Futures Thinking te gebruiken en transformatieve oplossingen te ontwikkelen voor grote uitdagingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

NVO2

85 Groenekanseweg

3737 AC Groenekan

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen