The Kobe Beef  Matinee - Rotterdam

Venster Acties

The Kobe Beef Matinee - Rotterdam

Wereld primeur: Kobe Beef Business Matinee bij Restaurant Fred aan deRotterdamse Boompjes, exclusief voor food professionals

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Restaurant Fred Boompjes 41 3011 XC Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 4 uren

Het allereerste exclusive Kobe Beef Business Matinee bij Restaurant Fred ** aan de Boompjes in Rotterdam

Namens het Wagyu Master Consortium uit (Himeji, Japan) heeft Mai Media (Hilversum) de eer u uit te nodigen voor dit unieke food-event waarin het allermooiste van het mooiste Wagyu-vlees, het beroemde Kobe Beef, wordt gepresenteerd.

Het doel van dit evenement is om relevante foodprofessionals in Nederland en België kennis te laten maken met de talloze mogelijkheden van het echte Kobe Beef in verschillende cuisines. We nodigen chef-koks, professionals uit de vleesindustrie en natuurlijk journalisten uit om dit evenement bij te wonen.

U wordt gefêteerd gefêteerd op zes tongstrelende recepten, waarvan er 4 worden gemaakt door maar liefst twee bejubelde Michelin sterrenchefs: Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve, Waalre, 2 ** sterren), en Fred Mustert (Fred, Rotterdam, 2 ** sterren) in zijn u ontvangt in zijn net op de nieuw locatie geopende Restaurant Fred. De andere 2 gerechten worden gemaakt door de doorgewinterde Wagyu-veteraan en chef-kok Kenji Oya (WAGYU MASTER Europe GmbH, München) die daarnaast zijn meesterlijke snijtechnieken gaat demonstreren die ervoor zorgen dat Kobe-Beef echt tot zijn recht komt.

Bij deze mooie gerechten wordt een heel bijzondere nieuwe Japanse saké geserveerd van Hakutsuru (één van de beroemdste sakebrouwerijen van Japan) die speciaal voor de pairing met Kobe Beef is ontwikkeld. Daarnaast worden er ook wijn en thee geschonken om u nog andere interessante wijn/spijs combinaties te laten ontdekken.

Er zijn maar 45 plaatsen beschikbaar, dus download snel uw kosteloze ticket te voor dit evenement. Daarvoor heeft u de code nodig die wij u hebben toegezonden per e-mail, die begint met KB--.

Voor nadere informatie kunt u bellen met Maaike van Soest 06 51215976 of Pepijn Ornstein 06 24765611.

Afbeelding van evenement

We zijn super trots en blij dat we op 6 februari ons event bij FRED mogen hosten, en wat een line-up hebben we voor u!!

De bekende Food-writer Dijlan van Vlimmeren schreef op 4 oktober 2022 in het AD: " De Rotterdamse topchef Fred Mustert laat zich niet leiden door allerlei crises. Hij wil doorgroeien, en daarom verhuist zijn tweesterrenrestaurant Fred naar een gloednieuw pand met internationale allure op de begane grond van de Terraced Tower aan de Boompjes. ,,Zie alleen al die marmeren trap bij de hoofdingang.”

Waarvan akte! Beter kunnen we het niet verwoorden!

Net zo eigengereid is de briljante en bevlogen chef Dick Middelweerd, die al sinds 2013 met ongelooflijk veel drive, oorspronkelijkheid en een waanzinnig goed team, zijn 2 Michelinsterren waarmaakt . Hij is niet alleen dol op het verrassen van zijn gasten, maar ook op het delen van zijn kennis. Zo geeft hij masterclasses aan de leerlingen van de Sterklas en de Cas Spijkers Academie. Ook examineert hij tijdens de Meesterproef voor SVH Meesterkoks.

Ook de wagyu-ster Kenji Oya, telg uit een wagyu-telers geslacht uit Miyazaki in Japan, heeft zijn sporen allang verdiend. Deze veteraan woont en werkt al 30 jaar in Europa (bij onze oosterburen wel te verstaan, maar ja, nobody's perfect). Op 6-2 gaat hij u dazzlen met spectaculaire Kobe Beef gerechtjes uit de Japanse keuken.

Afbeelding van evenement

Dit is de bijzonder sake van Hakutsuru die speciaal voor Kobe Beef pairing is ontwikkeld. Deze sake is ietwat wijn-achtig voor een sake, en daarom ook zeer geschikt voor de westerse smaak.