Gratis

The Prayer Course

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Abbey Maastricht

24 Pater Kustersweg

6267 NL Cadier en Keer

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Volg de Prayer Course van 24/7 Prayer en maak de start mee van 24/7 worship en gebed in The Abbey Maastricht

Over dit evenement

Op zaterdag 7, 14 en 28 maart vindt in The Abbey de Prayer Course van 24/7 Prayer plaats. De training word gegeven door Sebastiaan en Octavia de Weerdt.

Waarom een Prayercourse?

Veel christenen vinden het lastig om een levendig en bestendig gebedsleven op te bouwen. De discipelen waren gefascineerd door het levendige gebedsleven van Jezus en vroegen Hem:

“Heer, leer ons bidden” – Lucas 14:4

Jezus leert hen dan hoe zij kunnen bidden aan de hand van het Onze Vader. Dit gebed vormt de leidraad in de cursus.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De kracht van gebed
 • Gebeden die leiden tot doorbraak en overwinning
 • Soorten gebed
 • Hoe bouw je een plaats van 24/7 gebed

De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in zes korte filmpjes met bijbehorende gespreksvragen voor elke bijeenkomst. De cursus is ontstaan uit een samenwerking tussen Alpha en 24-Prayer. Het is ontworpen om in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen.

Trainers

Halverwege 2018 hebben Sebastiaan en Octavia de Weerdt een bijzondere ontmoeting met God. Hieruit is in hun hart de visie geboren om tot 24/7 prayer rooms te komen waar continu gebeden kan worden.

Sebastiaan en Octavia zijn beide opnieuw geboren christenen en kennen de Heer sinds hun tienerjaren.

Sebastiaan is opgegroeid in de Ablasserwaard en in de Gereformeerde kerk grootgebracht. In de zomer van 1999 is Sebastiaan op missiereis in Roemenië. Daar maak hij kennis met het levende geloof van tot dan toe vervolgde christenen. Daar ontmoet hij ook Octavia die als tolk werkzaam is. Door deze ontmoeting en de gesprekken ontstaat niet alleen een vakantieliefde maar ook een groter verlangen naar een levende relatie met God.

Octavia’s familie bestond generaties lang uit Baptisten die hechtten aan het Woord en een heilig leven. Toch groeide Octavia zelf niet op in de kerk maar kwam tot levend geloof na een ontmoeting in 1998 met een aantal christenen uit Groot Brittannië.

In de afgelopen 20 jaar hebben Sebastiaan en Octavia gediend in gemeenten in Nederland, Portugal en Roemenië. Altijd afstemmend op God, de Heilige Geest en Zijn beweging. In het dagelijkse leven zijn Sebastiaan en Octavia ouders van drie kinderen en zijn zij beide ondernemers. In 2018 bereiken zij een dieptepunt in hun huwelijk. Op dat moment grijpt God in. Begin juni 2018 beweegt God op wonderlijke wijze waarbij hun relatie en hun gezin volledig tot herstel komt. Vanaf dat moment begint de Heilige Geest te spreken over het belang van gebed om regio's te winnen voor Jezus.

Begin 2019 komen Sebastiaan en Octavia in contact met de 24/7 Prayer beweging. Hierdoor “gaat de stekker in het stopcontact”. Het is duidelijk wat het doel is: een beweging op gang brengen die 24/7 continu gebed mogelijk maakt. Voor alle kerken, onafhankelijk van soort en plaats.

Programma

De Prayer Course bestaat uit 3 trainingsdagen met 3 sessies per dag. Elke trainingsdag bestaat uit:

 • introductie
 • filmpje
 • vragen over het filmpje
 • leer bidden door te bidden

Thema's die aan de orde komen zijn onder andere:

 • Aanbidding
 • Vragend bidden
 • Voorbede
 • Luisterend bidden
 • Volhardend gebed
 • Strijdend gebed
 • Overige

7 maart van 10:00 - 15:00 uur: Training in The Abbey

14 Maart van 10:00 - 15:00 uur: Training in The Abbey

28 Maart 10:00 - 29 Maart 10:00 uur: Start eerste 24 uur van gebed in The Abbey door middel van gebedsblokken waar deelnemers zich op in kunnen schrijven!

We vragen iedereen die aan de Prayer Course meedoet om ook de start van 24/7 gebed in The Abbey mee te maken. Ook anderen die niet in de gelegenheid zijn geweest om de cursus te volgen, kunnen op die dag aansluiten. Iedereen, jong en oud, is welkom!

Tickets

De tickets voor deze dagen zijn vrij verkrijgbaar via Eventbrite. Op de dagen zelf zal een collecte worden opgehaald om de kosten te dekken.

Locatie

De trainingen zullen worden gehouden in The Abbey aan de Pater Kustersweg 24, 6267 NL in Cadier en Keer (aan de rand van Maastricht). The Abbey is een klooster gebouwd in 1915 aan de rand van het landgoed "de Heerdeberg".

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Abbey Maastricht

24 Pater Kustersweg

6267 NL Cadier en Keer

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen