Gratis

Meerdere data

THE SOCIAL SOLUTION

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Kom er achter waarom jij verslaafd bent aan social media én hoe je kunt zorgen voor een gezondere relatie met je telefoon!

Over dit evenement

Knaagt er bij jou ook wel eens iets als je je telefoon weer onnodig ontgrendelt of zinloos ligt te scrollen in bed in plaats van dat ene goeie boek te lezen?

Voor een gezondere relatie met je mobiel moet je eerst begrijpen waarom je er niet vanaf kan blijven. In deze twee online sessies geven we je de kennis en de handvatten voor een betere social media hygiëne. We beginnen waar de film 'The social dilemma' stopt: In de eerste editie ga je het dilemma echt begrijpen, in de tweede sessie gaan we samen in therapie. Met o.a. expert Chanel Lodik, Influencer Milou Deelen en klinisch psycholoog Saskia Geraerts.

JE KUNT DE PROGRAMMA'S LOS VAN ELKAAR VOLGEN

Deel 1: Het dilemma panel - 25 november 20:30h - livestream@vondelCS

In dit livestream-panel lichten deskundigen onder andere toe hoe de makers van platforms als Facebook, Instagram, Snapchat en TikTok bewust een systeem hebben gebouwd om jou afhankelijk te maken. Hoe het kan dat jij niet de gebruiker maar het product bent op het platform en hoe social media je smaak, mening en interesses beïnvloedt. Met o.a. klinsch psycholoog Saskia Geraerts en marketing expert Chanel Lodik.

Deel 2: Open therapie - 2 december 20:30h - livestream@vondelCS

In deze gelivestreamde therapiesessie neemt Klinisch psycholoog Saskia Geraerts drie cliënten in behandeling. Tijdens de groepssessie bespreken cliënten en behandelaar het gediagnostiseerde probleem (social media verslaving) en leert Saskia haar cliënten een gezondere digitale hygiëne aan. De cliënten zijn: Chanel Lodik, Milou Deelen en Sophia Blyden.

Over de gasten:

Saskia Geraerts - klinisch psycholoog

Saskia benadert haar cliënten vanuit de Positieve Psychologie, een stroming die uitgaat van het vergroten van kwaliteiten. In juni 2019 verscheen haar eerste boek Prfct. bij uitgeverij Unieboek Het Spectrum, over zelfbeeld, zelfvertrouwen en de korte route naar succes en geluk. Saskia treedt op als deskundige in diverse tv programma’s en is huispsycholoog bij De wild in de Middag. Zij verzorgt trainingen, lezingen en nascholingen en treedt op als spreker en (dag)voorzitter op festivals en nascholingen. Saskia heeft een Online Academy met trainingen in de Positieve Psychologie en presenteert Prfct,. De Podcast over het vergroten van veerkracht.

Chanel Lodik - Marketing expert

Chanel Lodik is de 'Marketingvrouw' op Instagram met bijna 15 duizend volgers. Ze zegt alles wat ze denkt, meestal over racisme, seksisme & validisme, diversiteit & inclusie, ondernemerschap, duurzaamheid, ouderschap en autisme. Ook geeft ze met haar bedrijf MKIDM advies voor diversiteit en inclusie aan een tal van organisaties. Haar social dilemma is very real want ze is spendeert uren per dag op social media en wordt hier niet gelukkig van. Tegelijkertijd weet ze hoe belangrijk deze aanwezigheid is voor haar bedrijf. Kan zij een gezonde balans vinden?

Milou Deelen - Feminist en influencer

Milou Deelen (1995) is journalist, activist en feminist. Drie jaar geleden ging Milou viral met een filmpje waarin zij zich uitsprak tegen slutshaming bij Vindicat, het studentencorps waarvan Milou Deelen lid was. Sindsdien schrijft ze voor talloze media en is ze een veelgevraagde spreker als het over seksisme, feminisme en slutshaming gaat. Men noemt haar ook wel een influencer en ze bereikt via social media door het hele land mensen die veel hebben aan haar woorden. Maar als journalist merkt ze dat werk en privé vaak door mekaar lopen. Ze heeft het gevoel dat ze daardoor altijd 'aan' moet staan.

Sophia Blyden - redacteur en grootgebruiker

Is literair redacteur, spoken word artiest en oprichter van het feministisch platform Stories of Womanhood. Het vertellen en delen van persoonlijke verhalen vormt de rode draad in haar werk en ze gelooft sterk dat de kracht van kwetsbaarheid mensen verbindt. Dat kwetsbare zoekt, vindt en deelt ze ook op social media. Maar: hoe blijf je kwetsbaar op een platform waar werk moeilijk van privé te scheiden is? En hoe bescherm je je eigen gevoeligheid van alle persoonlijke narratieven die constant online worden gegooid?

Kelli van der Waals - journalist

Kelli van der Waals (1984) is journalist. Ze schrijft voor Vrij Nederland en de Volkskrant over de plek van technologie in ons leven en heeft een wekelijkse column in Trouw. Ze werd bekroond met een Mercur Award voor Beste Reportage van 2018.

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen