Gratis

Theaterprogramma ‘Brieven van Erasmus: de complete correspondentie’

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Na vijftien jaar hard werken door een team van vertalers is de correspondentie van Erasmus in een Nederlandse vertaling compleet.

Over dit evenement

Na vijftien jaar hard werken door een team van vertalers is de correspondentie van Erasmus in een Nederlandse vertaling compleet. De 21 delen met daarin 3.141 brieven zijn uitgegeven door het Rotterdamse uitgevershuis Ad. Donker. De correspondentie is een van de grootste en meest interessante briefwisselingen uit de wereldliteratuur. Niet alleen voor wie zich interesseert voor de Renaissance en het Humanisme is de correspondentie een boeiende verzameling, maar ook voor geïnteresseerden in politiek. Bovendien is ‘Vriendschap’ een terugkerend thema in de brieven van Erasmus.

De voltooiing van de reeks wordt op vrijdagmiddag 29 oktober 2021 vanaf 16:30 uur feestelijk gevierd in het Bibliotheektheater. Er zijn lezingen en optredens van auteur Jet Steinz en spoken word artiest Elten Kiene.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Voor toegang tot het Bibliotheektheater is een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs verplicht. Kijk hier voor meer informatie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Theaterprogramma ‘Brieven van Erasmus: de complete correspondentie’

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen