€ 10

Theatervoorstelling 1862

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Oude Lutherse Kerk

411 Singel

1012 WN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 1 juli 2018 is het precies 155 jaar geleden dat in Suriname en op Curaçao de trans-Atlantische slavernij werd afgeschaft. In dat kader presenteert de Oude Lutherse Kerk in samenwerking met Stichting Between The Lines de theatervoorstelling “1862”. In deze voorstelling staan de levens op plantage “Strubbelingen” centraal in het jaar voor de afschaffing van de slavernij . Een zoektocht naar de oorzaken in beleving van het slavernijverleden door de nazaten van tot slaaf gemaakten en slavenhouders.

De voorstelling “1862” beschrijft het verhaal van plantage Strubbelingen in het jaar 1862, dus voor het begin van de periode van staatstoezicht. Veel tot slaaf gemaakten zagen dit niet zitten en er braken op verschillende plantages opstanden uit. De voorstelling “1862” draagt bij aan de historische kennis over de afschaffing van de slavernij.

CAST: MAIKEL VAN HETTEN; ASTRID VREDE; JOHN OLDENSTAM; LEROY SANKES; SANQUILLA VABRIE; WINSTON MACK NACK; MELITA LABORT; CARMELITA ZAALBLOK; SERINA SANKES

SCHRIJVER: ANITA PLOWELL

REGIE: MAIKEL VAN HETTEN

MUZIEK: GLENN SNO

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Oude Lutherse Kerk

411 Singel

1012 WN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen