Theatervoorstelling ‘Ik hou van Herman’ van Bertus Borgers

Venster Acties

Theatervoorstelling ‘Ik hou van Herman’ van Bertus Borgers

Door Koppelkerk - vrijplaats voor kunst & cultuur

Waar en wanneer

Datum en tijd

vr. 12 jul. 2019 20:30 - 22:30 CEST

Locatie

Koppelkerk - Vrijplaats voor kunst & cultuur Koppelstraat 35 7126 AG Bredevoort Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving

Vrijdag 12 juli treedt saxofonist Bertus Borgers op in de Koppelkerk in Bredevoort te midden van een grote expositie van Herman Brood. Borgers was een goede vriend van Brood. De saxofonist speelde veel met de rock ’n roll junkie, o.a. in The Wild Romance.

Bertus Borgers schreef een boek over zijn belevenissen met Herman Brood en maakte er vervolgens een theatervoorstelling van. Een bijbehorende cd maakte het drieluik ‘Ik hou van Herman’ compleet. Tot en met 2014 trok hij samen met zijn dochter Nova (zang, viool) en broer Ruud (gitaar) met de voorstelling door het hele land. Speciaal voor de expositie van Herman Brood in de Koppelkerk treedt Bertus Borgers opnieuw op met de voorstelling vol persoonlijke verhalen en muziek.

Het geheim van de vriendschap tussen Herman Brood en Bertus Borgers is dat ze zo verschillend waren. "En dat lieten we ook zo, dat konden we van elkaar goed hebben." Wanneer Herman eens aan de heroïne zat, zei Bertus tegen hem: "Ik ga niet met je werken als je aan die shit zit, geen heroïne op mijn vierkante meter. Mensen worden er onbetrouwbaar van. Maar een dieet van amfetamine en sterke drank werkte voor Herman prima."

Bertus zag Herman tijdens tournees overal tekenen en krabbelen en moedigde hem aan om dat verder uit te bouwen. Kleurenblind als Herman was vroeg hij anderen om knalkleuren uit te zoeken voor schilderijen. Vrijdag 12 juli staat Bertus samen met Nova en Peer in kunst- en cultuurpodium de Koppelkerk in Bredevoort

Over de organisator

De Koppelkerk is de centrale plek voor kunst en cultuur in het pittoreske Bredevoort. Met wisselende exposities, concerten, lezingen en een sfeervol boekencafé is de Koppelkerk de uitgelezen ontmoetingsplaats voor Nederlandse en Duitse cultuurliefhebbers.