€ 0 – € 7,50

Meerdere data

Theatervoorstelling Verzand - Theatergroep De Jonge Honden en Theater Gajes

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gerrits Tuin

21 Willemsvaart

8019 AB Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Verzand is een meeslepende theatervoorstelling over 200 jaar Willemsvaart, voor jong en oud, in een openluchttheater in Gerrits Tuin!

Zwolle zocht en vocht jarenlang voor een toegang tot de zee. Er is eindeloos gegraven, om vervolgens alle plannen weer van tafel te vegen en opnieuw te beginnen met graven. Wat er voorafging aan 200 jaar Willemsvaart? In VERZAND neemt koning Lodewijk het woord.

Een voorstelling over het succes en de ondergang van onze eerste Franse koning Lodewijk. De vergeten en verzwegen koning die de Willemsvaart bijna begaanbaar had gemaakt. Een bezetter die verliefd werd op Nederland, maar werd afgezet door zijn eigen broer en stilletjes ons land verliet. Een paar jaar later kwam Koning Willem I met veel tromgeroffel binnenvaren.

VERZAND vertelt het verhaal dat verscholen ligt in de geschiedenis van de Willemsvaart. Over doorzettingsvermogen, menselijke tragedie en triomf. Een 360 gradenvoorstelling in de openlucht in Gerrits Tuinin Zwolle. De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg (Theatergroep De Jonge Honden) en Maartje Keijzer (Theater Gajes).

Voorstellingen
Theatervoorstelling Verzand draait van dinsdag 20 augustus tot en met zaterdag 24 augustus. Het openluchttheater is deze dagen vanaf 21.00 uur open. De voorstelling start om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. Tijdens de voorstelling zit je op een klapkrukje, er zijn geen vaste plekken.

Tickets
Voor bezoekers tot en met 18 jaar is de toegang gratis, ben je ouder dan 18 jaar dan betaal je 7,50 per kaartje. Alle kaartjes, dus ook de tickets met korting, moeten besteld worden. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Avond uit
Maak er een leuk avondje uit van en kom eerder naar Willemsvaart 21. Breng eerst een bezoekje aan de expositie Zwolle naar Zee bij RAW Space! Deze expositie van Allemaal Zwolle geeft je een kijkje achter de schermen. Met animaties, film en veel historisch kaart- en fotomateriaal krijg je een duidelijk beeld van de geschiedenis op en om de Willemsvaart. De expositie is gratis te bezoeken.

Locatie
De theatervoorstelling vindt plaats in Gerrits Tuin aan Willemsvaart 21 in Zwolle. Gerrits Tuin is het vervolg op het cadeau aan de stad, dat VanWonen in het voorjaar van 2018 ter ere van haar 1-jarig bestaan gaf. De tijdelijke invulling achter het VanWonen-kantoor aan Willemsvaart 21.

Delen met vrienden

Locatie

Gerrits Tuin

21 Willemsvaart

8019 AB Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen