Verkoop beëindigd

Thema-avond Slimme Steden

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Als we de voorspellingen van de grote technologiebedrijven mogen geloven, wonen we in de toekomst in steden waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. De stad van de toekomst is een slimme stad, boordevol sensoren en data-genererende burgers. Maar hoe maakbaar is de slimme stad voor haar bewoners? Hoe staat het met de privacy? En hoe staat Eindhoven er als Slimme Stad voor?

Op donderdag 26 mei organiseert de bibliotheek, in samenwerking met Tegenlicht Meet Up Eindhoven, de Thema avond Slimme Steden. Deskundige sprekers gaan in op de vragen die de uitzending van Tegenlicht oproept. Zo zal Jean-Paul Close, initiatiefnemer van de Stad van Morgen vanuit een filosofische invalshoek inzoomen op (r)evolutionaire oplossingen voor de lokale problemen die we wereldwijd ervaren.

De 2e spreker Linda Vlassenrood is projectleider van De Staat van Eindhoven. De Staat van Eindhoven gaat over de vraag hoe en met wie de burgers van Eindhoven hun slimme stad kunnen vormgeven. Ze gaat tijdens haar lezing dieper op in de transitie van Eindhoven naar een smart city en wat daar voor moet gebeuren. Ook zal zij een aantal projecten die momenteel in de stad ontwikkeld worden uiteenzetten.

Linda Vlassenrood is architectuurhistoricus, curator, schrijver en heeft tal van publicaties op haar naam staan. ​

Inloop 19.15, aanvang 19:30. Entree is op basis van een donatie.

Op 8 juni kan iedereen tijdens de Meet Up in de Oude Rechtbank live met elkaar in discussie gaan. Meer info. Op 14 juni vindt de Jump Movement Meet Up plaats, waarbij je je eigen actiestap kunt gaan zetten. Zo staan Tegenlicht, Meet Up Eindhoven, Jump Movement en de Bibliotheek Eindhoven samen garant voor verdieping en interactie. Meer info.

Dit event vindt plaats als onderdeel van de Dutch Technology Week.

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen