Thema-avond "Zalfolie en Zalving"
Gratis
Thema-avond "Zalfolie en Zalving"

Thema-avond "Zalfolie en Zalving"

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

LoveUnlimited

Van Oldenbarneveltplein 104

3317ET Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In de tegenwoordige kerken zijn de Zalfolie en de Zalving iets mysterieus geworden, als iets dat alleen door speciale mensen en door leiders gebruikt mag worden. Dat is ook niet vreemd want dat is zo’n 1200 jaar niet anders geweest. Maar toch is het gebruik van Zalfolie niet iets dat exclusief voor de leiders bestemd is. Vanaf het begin van de schepping, door het hele Oude Testament, door het hele Nieuwe Testament en in alle gemeentes, Zalfde iedereen zichzelf dagelijks. Zelfs de Heer Jezus Christus heeft Zijn hele aardse leven vrijwel dagelijks Zalfolie gebruikt. Dit is doorgegaan tot aan de negende eeuw toe. Vanaf dat moment begonnen de leiders dit gebruik naar zichzelf toe te trekken en verdween het persoonlijk gebruik, en daarmee verdween ook alle kennis over de Zalfolie en de Zalving uit de gemeente van Jezus Christus. Maar dit is nooit de wil van God geweest.

De Zalfolie en de Zalving zijn het symbool van de Heilige Geest en Zijn werk in en door ons heen. Het Zalven met Zalfolie is het beeld van Gods kracht op en door ons leven. Wanneer iedereen dit gebruik door het hele Oude en Nieuwe Testament toepaste, zou het dan niet iets wezenlijks te betekenen hebben? Wanneer zelfs Jezus, ons grote voorbeeld, dit gebruik in Zijn leven toepaste, zou God dan niet iets te zeggen hebben daarmee? Natuurlijk betekend het iets wezenlijks en natuurlijk heeft God er iets mee te zeggen. Door dit gebruik uit de gemeente van Jezus Christus weg te roven heeft de vijand de gemeente een enorme slag toegebracht. Of bent u van mening dat wij in de afgelopen eeuwen en in de tegenwoordige tijd nog veel kerken zien waar Gods genade en kracht werkelijk vertegenwoordigd zijn? Zou het iets met elkaar te maken hebben?

Tijdens deze avond zullen we zoveel mogelijk over dit onderwerp proberen te behandelen en gaan we op ontdekkingstocht naar de kennis, waarvan een deel zo’n 1200 jaar verloren is geweest. Aan het einde van de avond zal er ruimte zijn voor vragen en voor persoonlijk gebed.

Tijdens deze avond zal er ook Zalfolie verkocht worden en tevens zal het boek “De Gezalfde Bruid” verkrijgbaar zijn. Dit boek bevat niet alleen een zeer goed onderlegde Bijbelstudie, maar ondersteund dit ook met alle Bijbelteksten die erbij horen. Tevens vind u op de laatste pagina’s van het boek een overzicht met alle Bijbelteksten die spreken over de Zalfolie, de Zalving en de Gezalfde. Daarmee kunt u ook zelf het onderwerp verder bestuderen en alles toetsen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

LoveUnlimited

Van Oldenbarneveltplein 104

3317ET Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen