€ 42,29

Themalunch 'Participatie: anders kijken naar je business case’

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stenden Hogeschool Leeuwarden

Rengerslaan 8

8917 DD Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Onder de noemer ‘Themalunch’ bieden VNO-NCW Noord en JNO u op dinsdag 10 oktober 2017 bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden de mogelijkheid om tijdens de lunch op informele wijze te netwerken. De lunchtafel wordt gedekt voor 15 ondernemers die allemaal de mogelijkheid krijgen zich kort aan hun tafelgenoten te presenteren. Hierdoor kunt u op een laagdrempelige manier andere leden van VNO-NCW Noord en JNO beter leren kennen.

Tijdens de lunch stellen wij graag een thema centraal om met uw tafelgenoten over te discussiëren. Voor deze lunchbijeenkomst is dat:

‘Participatie: anders kijken naar je business case’

125.000 banen voor arbeidsgehandicapten in 2026, waarvan 100.000 in het bedrijfsleven. Dat is de afspraak die vier jaar geleden werd vastgelegd in het Sociaal Akkoord. Qua aantallen doet het bedrijfsleven het goed, blijkt uit de tweemeting van juni 2017. Daarbij ziet 90 procent van de werkgevers, die het afgelopen jaar iemand met een arbeidsbeperking heeft aangenomen, daarin toegevoegde waarde voor hun onderneming. Zij zien bijvoorbeeld hun effectiviteit toenemen, doordat ze eenvoudige of verstorende taken apart organiseren en laten uitvoeren door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar het aannemen van een arbeidsgehandicapte heeft vaak ook een positieve invloed op de medewerkerstevredenheid en het ziekteverzuim. Kortom, participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betekent maatschappelijke en economische winst!

Dennis van der Veen, business manager bij Transcom WorldWide, ziet de meerwaarde van inclusief werkgeven iedere dag binnen het bedrijf. “Ik gun elke werkgever zulke loyale medewerkers!” Samen met Myrthe de Vries van familiebedrijf Schilders De Vries deelt hij tijdens de lunch de ervaringen met inclusief werkgeven. Daarna zoomen we met elkaar in op de vraag welke waarde inclusief werkgeven – ruimte maken voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt – voor uw organisatie kan hebben.

Programma:

11.45 uur Ontvangst

12.00 uur Introductie

12.30 uur Lunch en programma ‘Participatie: anders kijken naar je business case’

14.00 uur Einde bijeenkomst

U kunt uw interesse tot uiterlijk 26 september 2017 aan ons doorgeven.

Kosten

De kosten voor deze lunchsessie bedragen € 34,95 exclusief BTW. Graag tot ziens bij Stenden Hogeschool op 10 oktober!

Met vriendelijke groet,


Lambert Zwiers

Directeur VNO-NCW MKB Noord

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stenden Hogeschool Leeuwarden

Rengerslaan 8

8917 DD Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen