Gratis

THERE'S NO SUCH THING AS SILENCE

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b

Het Plein

1506 EK Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Tijdens het Zaanse Film Festival zal een ‘research performance’ te zien zijn. Stilte in dans en muziek met de Zaanse Harpiste Laura Lotti.

Over dit evenement

Tijdens het Zaanse Film Festival zal een ‘research performance’ te zien zijn. Een onderzoek naar stilte in dans en muziek.

Een voorbereiding op de creatie 'There’s No Such Thing As Silence’ die in juni 2020 in premiere zal gaan.

We leven in een welvarende wereld en tegelijkertijd raken we bedolven onder onze eigen innovaties en consumptie. Overal krijgen we bewegende beelden op grote en kleine schermen te zien. Overal horen we muziek, lawaai van brommende machines en geraas van verkeer. Mobieltjes geven ons onbeperkte toegang tot de rest van de wereld, tot op een punt waar we er niets van zouden willen missen. Met als gevolg dat er grote behoefte is aan stilte. Trends als ontspullen, yoga, meditatie, mindfulness en de vele zelfhulpboeken met leefmethodes uit verschillende culturen helpen ons zoeken naar balans. En toch … als er onverwacht een stilte valt omdat we moeten wachten op een trein, in de file staan of in een rij staan die niet opschiet, komt de frustratie boven.

Hoe, in deze tijden van constante input en kakofonie, zouden we nog stilte kunnen verkrijgen? En waar zouden we deze stilte nog kunnen ervaren, als stilte steeds zeldzamer wordt?  

Compagnie KAIROS is een eigenzinnig gezelschap dat danst op onverwachte locaties, publieke plekken, verticale vlakken en in het luchtledige. Alles is dansbaar.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Verkadefabriek Zaandam

Westzijde 182b

Het Plein

1506 EK Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen