€ 16,73

Thomas Winther Andersen en Håkon Storm Release concert

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fenix Music Factory bv

21-J Veerlaan

3072 AN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
CD release Flotsam met de group Winther-Storm, Håkon Storm gitaar, Thomas Winther Andersen bas, Mark Coehoorn drums, Natalio Sued tenorsax.

Over dit evenement

Het kwartet benut een modern jazz idioom voor een eigenzinnige benadering, en laat je verpletterd achter met een brede grijns op je gezicht. Helge Olsen, Bergens Tidene

Winther - Storm is een kwartet waarbij je de jazzontwikkelingen van de laatste vijftig jaar terug hoort. De groep speelt met een pakkende ritmische benadering en elektrische en akoestische elementen worden gemengd in een dynamisch geheel. De bandleden komen uit Noorwegen, Nederland en Argentinië. Amsterdam is de ontmoetingsplek en broedplaats voor deze musici. De groep is niet zo maar bij elkaar gezet. De uit Noorwegen afkomstige bassist en gitarist werken al dertig jaar samen. Op de albums “Out From A Cool Storage” en “Line Up” zijn ze te horen met saxofonist Jimmy Halperin en drummer John Engels. Natalio en Mark heeft Thomas leren kennen in de jazzscene van Amsterdam. “Je merkt het, als het klopt” zegt Thomas. “Mooie resultaten zoals met deze groep ontstaan vanuit een puur muzikale chemie”.

Håkon Storm tijdens de opname process:

“Het is geweldig om een goede sfeer en kwaliteit te creëren, maar iets in het geluid moet opvallen en de nieuwsgierigheid van de luisteraar direct aanspreken.

Het tweede album Spinnaker won in 2013 The Independent Music Award.

Rond deze concerten viert Thomas tevens zijn 30 jarige jubileum als Noor in Nederland.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Fenix Music Factory bv

21-J Veerlaan

3072 AN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen