THOSE METAL BOYS WITH THEIR METAL TOYS ✭ De Floeren Aap zomert!

THOSE METAL BOYS WITH THEIR METAL TOYS ✭ De Floeren Aap zomert!

Venster Acties en details

€ 8

Datum en tijd

Locatie

Nieuwwerk 7

7 Nieuwwerk

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

DE FLOEREN AAP ZOMERT! Vier woensdagavonden met terrasconcerten op het pleintje We gebruiken het gehele terras op het plein!

Over dit evenement

DE CALLE XL aanvang 18:30

De Calle voert jullie mee met alle bekende meezingers van Boudewijn De Groot.. Armand. Rob De Nijs. En vele andere kleinkunsttoppers!!

De Calle was al vele malen te gast in De Floeren Aap, deze keer niet alleen maar met XL band.

THOSE METAL BOYS WITH THEIR METAL TOYS aanvang 20:30

TMB with TMT (afgekort ook ‘the Metal Boys’) is een uitzonderlijke, unieke en merkwaardige Oost-Vlaamse band. Ze hebben een repertoire dat ver weg staat van heavy metal, zoals de naam zou kunnen doen vermoeden, maar dat zich situeert in het begin van de vorige eeuw tussen 1910 en 1940. Zij putten uit oude Country blues, jugband music, Hawaïaanse muziek, string band, en pre war jazz, maar laten zich verder inspireren door elke interessante muziekvorm die iedereen afzonderlijk op zijn weg tegenkomt. Je hoort blues en swing, soms hot club, soms tango. Steeds met de nodige relativeringszin en humor.

Centraal staan enkele “metal body” resonator gitaren (originele National Steel Guitars uit de jaren 30 en één Dobro), die worden afgewisseld met mandoline, viool, strohviool, mondharmonica, jug, zingende zaag, ukulele en contrabas.

Jaren ervaring, een groot enthousiasme en voorliefde voor muziek die aan de basis ligt van de huidige populaire muziek, maken elk optreden tot een unieke ervaring.

De laatste jaren vertoeven de boys bovendien in het gezelschap van zangeres Tessa.

Delen met vrienden