€ 64,12 – € 315,80

THRIVE Institute Avondcolleges - De Betekeniseconomie in Noord Brabant

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Avans Hogeschool

5223 Onderwijsboulevard (Den Bosch) of Hogeschoollaan 1 (Breda)

5223 LH / 81 's-Hertogenbosch / Breda

Netherlands

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Thema colleges

Overall gaat het goed in Brabant, maar niet overal. We kunnen enerzijds bouwen op een sterke economie met veel innovatiekracht, anderzijds zijn er zorgen om zaken als een groeiende inkomensongelijkheid, de stagnerende groei van groene energie, het dalen van de biodiversiteit, en de groep Brabanders die in een minder veerkrachtige situatie leeft. De uitdaging in Brabant is dan ook om de economische kracht in te zetten om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De beweging van de Betekeniseconomie laat zien dat het kán: een economie waarbij het creëren van maatschappelijke waarde en gewetensvol handelen centraal staat. Onderdeel van deze beweging zijn financieel rendabele ondernemingen met oplossingen op het snijvlak van publieke en private taken.

Een onderzoek naar de Brabantse Betekeniseconomie gepubliceerd in januari 2018 gaf drie aanbevelingen om de groei van deze beweging te stimuleren:

1. waardeer meervoudige waarde,

2. vergroot toegang tot groei(kapitaal),

3. werk aan ontkokering van overheden

Op basis van deze drie aanbevelingen organiseert de Provincie Noord-Brabant in samenwerking met Avans Hogeschool en THRIVE Institute een zesdelige serie Purpose Avondcolleges. Bij deze colleges belichten betekenisvolle ondernemers en andere betrokken partijen hun verschillende rollen en perspectieven in de groei van de betekeniseconomie. De reeks is zo opgezet dat theorie en praktijk met elkaar verbonden worden: een theoretische inleiding wordt gevolgd door een concreet voorbeeld.


Data, Locatie, Onderwerpen, Sprekers

  • Maandag 13 mei, locatie Den Bosch: Perspectief Onderwijs: Kaj Morel (Avans Hogeschool) en Mariëlle Swinkels (Someren TEA)

  • Maandag 24 juni, locatie Breda: Perspectief Investeerders: Bartel Geleijnse (Colour Kitchen) en Eric Buckens (ABN AMRO)

  • Maandag 16 september, locatie Den Bosch: Perspectief Overheid: Caroline Hummels (Tu/e) en Astrid Kaag (Brabant Outcomes Fund)

  • Dinsdag 8 oktober, locatie Breda: perspectief doelgroep: Peter Scholten (Value Factory) en Lucian Heumen (Slowcare)

  • Maandag 25 november, locatie Den Bosch: perspectief internationale partners: Ralph Thurm (Reporting3.0) en Guido van Staveren (Moyee)

  • Maandag 16 december, locatie Breda: conclusie Betekeniseconomie: Kees Klomp (THRIVE Institute) en Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager)Tarief Deelname

Het tarief per persoon per college is € 50,- (exclusief btw, inclusief koffie/thee en een kleine maaltijd bij ontvangst). Schrijft u zich in voor de gehele zesdelige serie avondcolleges, dan betaalt u eenmalig € 250,- en ontvangt u 1 college gratis!

Ben je student? Dan mag je de colleges bijwonen voor slechts € 2,-. Neem deze graag contant mee naar de colleges; meld je aan via avondcollege@thriveinstitute.nl, dus wees er bijtijds bij!

Waar vinden de colleges plaats?

De colleges vinden afwisselend plaats op Avans Hogeschool Den Bosch en Avans Hogeschool Breda. Alle colleges in Avans Den Bosch vinden plaats in lokaal OC006.

Het eerste college in Breda van 15 april zal worden georganiseerd in lokaal HA418

De exacte ruimte in Breda voor de resterende colleges wordt uiterlijk 1 week alvorens het college aan u doorgegeven.

Het Programma

17:30 – 18:00 Inloop

18:00 – 18:50 Theoretische Inleiding

18:50 – 19:10 Pauze

19:10 – 20:00 Concreet Voorbeeld

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Avans Hogeschool

5223 Onderwijsboulevard (Den Bosch) of Hogeschoollaan 1 (Breda)

5223 LH / 81 's-Hertogenbosch / Breda

Netherlands

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen