€ 3,75 – € 7,70

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: Boek in Beeld

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De eerste avond van dit seizoen duiken we met onze neus in de comics.Graphic novels, strips of comics. Hoe ziet het proces er uit van verhaal naar beeld, is er een script/scenario, wat voor soort research is er, wat voor bronnen of referentie materiaal, hoe maak je er een goed lopend verhaal van, wat breng je in beeld, wat zijn de stappen die je doorloopt als stripmaker, als schrijver.Waar begin je als je vindt dat Kluun of Koch wel wat beeld kunnen gebruiken? Verhalen in beeld gebracht door illustratoren, tekenaars en vormgevers. Komt dat zien!

Joost Swarte startte begin jaren 70 als underground striptekenaar voor ‘Modern Papier’ en ‘Tante Leny presenteert!’. Vanaf 1980 publiceerde hij zijn strips in het grensverleggende Amerikaanse Raw Magazine. Hij werkt ook in opdracht van Belgische, Franse, Spaanse en Amerikaanse bladen waaronder het invloedrijke The New Yorker. Joost Swarte beperkt zich niet enkel tot strips; hij illustreert ook romans van Nescio en ontwerpt onder meer postzegels, platenhoezen, affiches, architektuur, meubels, en glas in lood ramen. Momenteel is er een overzichtstentoonstelling in de Kunsthal ‘Joost Swarte overal’.

Eric Heuvel is stripmaker en bekend geworden met o.a. de reeks ‘January Jones’, waarvoor hij zelf het scenario schreef. Voor zijn strip ‘De ontdekking’ over de WOll werd hij in de VS genomineerd voor de Will Eisner Award. Heuvel werkte samen met talloze scenaristen, zoals Martin Lodewijk, Frits Jonker, Noël Ummels en Ineke Mok. Dit jaar verscheen van zijn hand ‘De meimoorden’ naar een thriller van Jacques Post. Het boek speelt zich af in mei 1940, net voor het Rotterdamse bombardement. Bij een laffe moord op een halfdronken taxichauffeur worden defensiegeheimen gevonden en zijn zoon gaat op onderzoek uit.

Maaike Hartjes is striptekenaar, illustrator en cartoonist. Ze begon in haar vroegste jeugd strips te tekenen over haar eigen leven, iets waar ze nooit meer mee opgehouden is. Inmiddels verschenen meer dan 10 autobiografische stripboeken van haar hand en ontving ze in 2016 de Stripschapsprijs voor haar gehele oeuvre en inzet voor het medium. Haar meest recente boek is de meest openhartige en persoonlijke tot nu toe. InBurn-out dagboek vertelt ze met humor, fantasie en relativeringsvermogen in kleurrijke tekeningen over haar worsteling met een ijzeren arbeidsethos.

Robert van Raffe bleef op de WDKA voor het eerst in zijn schoolcarrière zitten. Niet omdat hij zo lui was, maar omdat hij altijd in zijn dagboek zat te tekenen. Zijn zelf gekopieerde boekjes met titels als Dandy tegen wil & dank en Dandy op herhaling vonden gretig aftrek, niet in de laatste plaats omdat leerlingen en docenten wilden zien of ze erin voorkwamen. In februari 2014 verscheen zijn langverwachte eerste beeldroman ‘Zonder filter’ bij Oog & Blik / De Bezige Bij. Het boek speelt zich af in de periode dat “Raffe” op de Academie zat en de gebeurtenissen vertonen opvallend veel gelijkenissen met de werkelijkheid.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen