€ 3,75 – € 7,50

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: Broos

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Na de drukke en materialistische maand december een moment van bezinning. De stilte voor de storm. 2018 begint in alle rust. We laten ons opgaan in de omgeving, geven ons over aan onze tijdelijke houdbaarheid en bewegen mee in de vergankelijkheid der dingen.

Van verval tot minimalisme. Vervallen en verwaarloosde architectuur is geen voor de hand liggend onderwerp voor een fotograaf maar wel de specialiteit van Precious Decay. Van verlaten kinderkampen, lege ziekenhuizen en ooit luxueuze kastelen maakt Brian fascinerende beelden die direct de vraag ‘Wat is hier gebeurd? oproepen.

In het werk van Marjan Teeuwen staan grootschalige architectonische installaties in gebouwen, die daarna worden gesloopt, centraal. Op basis van de installaties ontstaan autonome fotowerken.

Het Imaginarium of Tears is een groeiende fotocollectie van tranen waarin persoonlijke verhalen centraal staan. Sinds 2015 fotografeert Maurice Mikkers de tranen van de deelnemers aan het project onder een microscoop en transformeert die tot unieke en complexe kunstwerken.

Diana Scherer onderzoekt wat zij ‘de dynamiek van ondergrondse plantendelen’ noemt. Ze gebruikt plantenwortels als een medium voor het maken van patronen en netwerken. Haar werk bestaat uit wortels die geweven zijn als tapijten of textiel met een gotisch, bloem of arabesk motief.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night Live!

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Met elke week een lezing of talkshow, een pop-in expo, de Thursday Bite en partnerprogramma’s. Ook is het museum tot 21:00 open.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen