€ 3,75 – € 7,50

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: Databaas #3

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In deze editie van Databaas worden de sociale, maatschappelijke en economische gegevens van onze aarde in beeld gebracht door de wereld van datavisualisatie en infographics. Van smeltende ijskappen tot apartheid tot de smaak van data.

Ruiter Janssen

Ruiter Janssen is information designer. Hij brengt actuele thema’s uit de samenleving in kaart door data te visualiseren. Daarbij doet hij een beroep op het referentiekader van de kijker en maakt hij het vluchtige nieuws van de dag invoelbaar. Zijn laatste project gaat over apartheid en wordt bij ons voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

Irene Stracuzzi

In The Legal status of ice wordt de controversieel territoriaal strijd van vijf Arctische landen om het Noordpoolgebied in een enorm 3D-model in beeld gebracht. Door middel van projectie onderzoekt Irene Stracuzzi de overlappende grensclaims, het verdwijnende ijs op de Noordpool en de politieke gevolgen daarvan.

Studio Lakmoes

Bij Lakmoes zijn ze dol op data en ingewikkelde vraagstukken. Met een wetenschappelijke achtergrond en creatieve geest zijn ze experts in het vertalen van complexe informatie naar heldere concepten. Van energy coins en blockchain techniek tot het in kaart te brengen van het tekort aan vrouwelijke hoogleraren.

Raw Data Café

Giacomo Boffo onderzoekt met zijn Raw Data Café de mogelijkheid om ruwe statistische gegevens via voedsel te presenteren. Data wordt vertaald naar ingredienten, zodat de criminaliteitscijfers-snack van Rotterdam anders smaakt dan die van Schiedam.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night Live!

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Met elke week een lezing of talkshow, een pop-in expo, de Thursday Bite en partnerprogramma’s. Ook is het museum tot 21:00 open.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen