€ 3,75 – € 7,50

Thursday Night Live! BNO IMG LAB Fake Food

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Van geitenyoghurtmoment tot fat free soya caramel skinny dubble chocolate frappucino. Eten in een simpele vorm bestaat niet meer. Eten is food en Food is hip. Het experiment is belangrijk, op zoek naar nieuwe vormen, kleuren en smaken.

Chloé Rutzerveld is een food designer uit Eindhoven. Ze onderzoekt de wereld van voedselproductie en -consumptie en zet deze op zijn kop. Chloé is gefascineerd door de natuur, het menselijk lichaam en de vervreemde relatie van de mens met voedsel. Met haar afstudeerproject over 3D foodprinting ‘Edible Growth’ kreeg ze wereldwijd aandacht.

Cateringa & Kompanen, een collectief van makers met een specifieke interesse in eten. Hun voedingsfilosofie verschilt van project tot project en zij werken daarbij samen met kwekers, wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en zelfs enkele chef-koks. Tijdens ons BNO IMG LAB presenteren zij de ‘Grote E-nummer Bingo!’

Mandy den Elzen haalt haar inspiratie en haar materiaal uit de natuur. Maar waar in de natuur vorm en functie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, scheidt den Elzen het materiaal van zijn oorspronkelijke functie en geeft het zo een nieuwe verschijningsvorm. “De eerlijkheid van vorm en structuren bepaald door biologische processen en behoeften, is een onuitputtelijke bron van inspiratie".

Stookolie 010 is een nieuwe sterke drank, bedacht door vijf Rotterdammers die elkaar kennen uit de culturele sector. Proef op ons BNO IMG LAB in december de ruwe versie van Stookolie 010 op basis van 45% alcohol en laat je verrassen door de dubbele-klap-in-je-smoel van de zwarte peper.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

BNO IMG LAB

BNO IMG LAB is een maandelijkse avond voor en door makers en ontwerpers. De eigen ontwerp- of onderzoekspraktijk vormt het uitgangspunt voor een actieve uitwisseling van kennis en inspiratie, rondom een actueel thema.

Thursday Night Live!

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Met elke week een lezing of talkshow, een pop-in expo, de Thursday Bite en partnerprogramma’s. Ook is het museum tot 21.00 uur open.

Beeld: Xaviera Altena

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen