€ 3,75 – € 7,70

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: Fashion

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

BNO IMG LAB : Fashion

De kleren van de keizer. Say yes to the dress. Of een Rotterdams Pakkie Deftig. Een avond vol met stoffen gemaakt uit planten, klei of uitgebreid met technologie, slimme slow fashion en kleurrijke catwalks. Met Berend Brus, Marga Weimans en Jessica van Halteren.

Berend Brus

Berend Brus is een modeontwerper die geïnspireerd raakt door mensen die hun eigen realiteit creëren en gedreven wordt door maatschappelijke kwesties aan te kaarten. Hoewel zijn werk serieuze onderwerpen raakt, gaat het altijd gepaard met een knipoog en een groot gevoel .oor humor. Zijn collectie QUEER debuteerde op de Amsterdam Fashion Week 2019.

Marga Weimans

Marga Weimans is een internationaal modehuis dat raakvlakken heeft met andere disciplines, waaronder architectuur en beeldende kunst. Weimans onderzoekt de rol van zwarte vrouwen in onze huidige wereldwijde, complexe cultuur. Met haar collectie "Source of Power Collection" gaf ze haar beeld op de excentriciteit, politieke onjuistheid en waardigheid die komen kijken bij het analyseren van de hedendaagse zwarte vrouw.

Jessica van Halteren

Jessica van Halteren geeft met haar studio MULAS Hybrid Haus een kritische visie op de huidige mode-industrie. Ze pakt het probleem van textiel overschot en afval aan met een overtuigende, artistieke en inhoudelijke missie. Haar werk toont de bevrijding van kleding uit de afvalberg door het een nieuw leven te geven en telkens opnieuw te gebruiken. Daarmee houdt ze ons een spiegel voor die schuurt over esthetiek en consumptiegedrag.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen